Tgrt Haber

TBMM'de yoğun mesai! 12. Kalkınma Planı’nın görüşmeleri başlıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Dünya, TGRT Haber
30 Ekim 2023 09:25 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 09:31
TBMM'de yoğun mesai! 12. Kalkınma Planı’nın görüşmeleri başlıyor

Meclis yeni haftaya yoğun gündemle başlıyor. TBMM Genel Kurulu, 12. Kalkınma Planı’nın görüşmelerine bu hafta başlayacak. 2024 yılı bütçeleri de görüşülmeye devam ediyor. Yeni haftada Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçeleri ele alınacak.

TBMM​ yeni haftaya yoğun mesai ile başlıyor. 12. Kalkınma Planı görüşmelerine başlayacak Meclis’te bütçe görüşmeleri de devam edecek.

12. KALKINMA PLANI VE AFET DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak Genel Kurul'da aynı gün 12. Kalkınma Planı'nın görüşülmesi planlanıyor. Ayrıca Genel Kurul'da bu hafta, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine başlanması bekleniyor.

4 BAKANLIĞI BÜTÇESİ ELE ALINACAK

Plan ve Bütçe Komisyonunda ise 2024 bütçesinin görüşmelerine devam edilecek. Komisyonda, 31 Ekim Salı günü Hazine ve Maliye Bakanlığının, 1 Kasım Çarşamba günü Ticaret Bakanlığının, 2 Kasım Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 3 Kasım Cuma günü de Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçeleri ele alınacak.

TBMM İNSAN HAKLARI GÖÇ KOMİSYONU TOPLANACAK

Bu hafta TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu da toplanacak.

Salı ve çarşamba günü ise Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.

Kaynak: Dünya, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...