Tgrt Haber

Son dakika! TCMB duyurdu: Nakit avans kararı iptal edildi

19 May 2023 09:00 - Güncelleme : 19 May 2023 09:28
Son dakika! TCMB duyurdu: Nakit avans kararı iptal edildi

Son dakika haberi: TCMB, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağını duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı kararla birlikte tüm bankalar​ kredi kartından nakit avans​ kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde sınırlama getirilmişti. Merkez Bankası'nın bu kararı gündeme bomba gibi düşmüş vatandaşlar bankalarının mobil uygulamasına bgirince büyük bir şok yaşamıştı.   

TCMB​'nin bankalara gönderdiği talimatta, kredi kartıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olacağı açıklanmış nakit avans çekme limiti 15 bin TL olmuştu.

MERKEZ BANKASI GERİ ADIM ATTI

Gelen tepkiler üzerine Merkez Bankası geri adım attı. Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağı duyuruldu.

SEÇİM ÖNCESİ TALEP YÜKSELMİŞTİ

Kredi kartına nakit avans ya da taksitli nakit avans maliyetleri aylık bazda yüzde 1,36 faiz ile TL cinsi en düşük borçlanmayı sağladığı için seçim öncesinde bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı haline gelmişti.

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Remzi21 Mayıs 2023 05:12

İptalse neden hala sınır var.

Sonraki Haber Yükleniyor...