Tgrt Haber

TCMB rezervlerine Suudi desteği: 6.5 milyar dolar arttı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Reuters
21 Mart 2023 17:14 - Güncelleme : 21 Mart 2023 17:23
TCMB rezervlerine Suudi desteği: 6.5 milyar dolar arttı

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD) ile yapılan anlaşma sonrası Merkez Bankası hesaplarına giren 5 milyar dolar girdi. İç piyasadan gelen mevduatla beraber Merkez Bankası rezervi 6,5 milyar dolar arttı.

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu ile Merkez Bankası​ ay başında 5 milyar dolarlık mevduat anlaşması imzalanmıştı. Kısa süre önce 5 milyar dolar TCMB​ hesaplarına girdiği öğrenildi. Bununla beraber Merkez Bankası rezervi 6,5 milyar dolar artarken,  brüt rezervler​ 126,5 milyar dolar oldu.

REZERVLER YENİDEN HESAPLANDI

Bahsedilen meblağnın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na aktarılması ile beraber rezervler yeniden hesaplandı. Reuters'ın haberine göre, TCMB'nin net uluslararası rezervleri, Suudi Arabistan'dan gelen 5 milyar dolar ve iç piyasadan gelen mevduatın ardından yükseldi. Brüt rezervler aynı dönemde 6,5 milyar dolarlık artış yaşadı. Böylelikle toplamda 125,6 milyar dolar oldu.

TÜRK EKONOMİSİNE GÜVEN VURGUSU

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Türkiye ekonomisine yönelik olarak yaptığı açıklamada "Türk ekonomisinin geleceğine duyduğumuz güveni ifade ediyor." demişti. 5 milyar doları kapsayan anlaşmanın, Türkiye’nin "ekonomik ve sosyal büyümesini ve sürdürülebilir kalkınmasını destekleme anlamı" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...