Tgrt Haber

TCMB'den likidite sterilizasyon adımı! Bankalara talimat gönderildi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
23 Temmuz 2024 17:21 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 17:24
TCMB'den likidite sterilizasyon adımı! Bankalara talimat gönderildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası likidite sterilizasyonu için düğmeye bastı. Merkez Bankası, sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi kapsamında satım yönlü altın ve döviz karşılığı swap ihaleleri düzenleyebilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası likiditeye yönelik yeni adımlar atmaya devam ediyor. Buna göre banka, satım yönlü altın ve döviz karşılığı swap ihaleleri düzenleyebilecek.

SWAP İHALESİ YOLU AÇILDI

Bankalara gönderilen talimata göre, uygulanmakta olan para ve kur politikası çerçevesinde sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla satım yönlü altın karşılığı TL swap ihalelerine (valör tarihinde TCMB'nin TL karşılığı altın satışı) başlanmasına karar verildi.

Ayrıca, satım yönlü döviz karşılığı TL swap ihalelerine (valör tarihinde TCMB'nin TL karşılığı döviz satışı) başlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...