Tgrt Haber

Teknoloji devi çalışanlarına 25 bin lira ikramiye dağıttı! Böyle işveren görülmedi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Bloomberg
29 Aralık 2022 18:28 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 18:43
Teknoloji devi çalışanlarına 25 bin lira ikramiye dağıttı! Böyle işveren görülmedi 

Otomotiv devi Skoda’nın Türkiye distribütörü Yüce Auto'nun çalışanlarına 25 maaş ikramiye vermesi sonrası benzer bir haber de finansal teknoloji şirketi Param’dan geldi. Şirket net kârının yüzde 20'sini oluşturan yaklaşık 15 Milyon TL’yi çalışanlarına prim olarak vereceğini aktardı. Şirketin CEO'su kararın ardından "Başarı hikâyemizi çalışanlarımızla birlikte yazdık" diyerek iş arkadaşlarını onurlandırdı. 

Finansal teknoloji alanında faaliyet gösteren Param, net kârının yüzde 20’sine karşılık gelen 15 milyon lirayı çalışanları ile paylaşıyor. Şirketin 600 çalışını bulunuyor.

15 milyon TL'li miktarı 600 çalışanına paylaştıran şirket, her çalışanına eşit miktarda prim vereceği hesap edildiğinde 25 bin TL'lik destek sağlamış oluyor.

"BAŞARI HİKAYEMİZİ ÇALIŞANLARIMIZLA YAZDIK"

Param’ın büyüme sürecinde yetkin insan kaynağının çok önemli olduğunu vurgulayan Param CEO’su Emin Can Yılmaz; yaptıkları uygulamalarla çalışan bağlılığını artırırken, şirkete katma değer sağlamayı hedeflediklerini belirtti. 

Yılmaz, çalışanlarının hakkını ve özverisini gördüğünü söylerken, “Param’ın başarısında, çalışanlarımızın büyük pay sahibi olduğunu düşünüyoruz. Kendini işine adayarak çalışan değerli arkadaşlarımızın katkısıyla bugünlere geldik. Başarı hikâyemizi çalışanlarımızla birlikte yazdık. Aldığımız kararla, şirketimizin net kârının yüzde 20’sini çalışanlarımızla paylaşıyoruz. Global bir marka olma yolunda ilerlerken yaptığımız bu uygulamayla sektörümüze örnek olmak istiyoruz. Param, çalışanlarıyla omuz omuza vererek yurt içinde ve yurt dışında büyümeye, gelişmeye devam edecek” dedi. 

SKODA TÜRKİYE 25 MAAŞ İKRAMİYE DAĞITMIŞTI 

Skoda'nın Türkiye distribütörü Yüce Auto'nun tüm çalışanlarına 25 maaş ikramiye verdiği ortaya çıkmış ve bu haber sektörde en çok konuşulanlar arasına girmişti. 

Otomobil yazarı gazeteci Emre Özpeynirci yaptığı sosyal medya paylaşımında Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce'nin Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'e teşekkür ettiğini aktarmıştı. 

Çalışanlarının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Yüce, "Biz onlar sayesinde varız. O yüzden her zaman her zorlukta yanlarındayız" dedi. 

 

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Param Çalışanı30 Aralık 2022 22:54

Bahsedilen tutar eşit bölünmemiştir. Bin lira dahi alamayan çalışma arkadaşlarımız var. Sadece piyasada prim yaptılar personeli düşündükleri yok.

Sonraki Haber Yükleniyor...