Tgrt Haber

TESK'ten yapılandırma açıklaması: Ödemeler uzun bir zamana yayılmalı

21 Ocak 2023 15:03 - Güncelleme : 21 Ocak 2023 15:07
TESK'ten yapılandırma açıklaması: Ödemeler uzun bir zamana yayılmalı

Cumhuriyet tarihinin kapsamlı yapılandırma paketinin ayrıntıları gelecek hafta açıklanacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pek çok borcu içine alması beklenen pakete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Esnaf​ ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gelecek hafta açıklanması beklenen yapılandırma paketinin esnaf ve sanatkar için sevindirici olduğunu belirterek, “Yapılandırma ödemeleri uzun bir zaman dilimine yayılmalı” ifadesini kullandı.

Palandöken, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YAPILANDIRMA ÖDEMELERİ UZUN BİR ZAMAN DİLİMİNE YAYILMALI

Yeni düzenlemeyle esnafın da yapılandırma kapsamına alınarak emekli olabilmesinin önünün açılması gerektiğini kaydeden Palandöken, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen vergi ve SGK borçlarına yönelik yapılandırma paketi esnaf ve sanatkar camiamız ile tüm vatandaşlar adına sevindirici. Ancak kış döneminde esnafın elektrik, doğalgaz gibi girdi maliyetlerindeki artış göz önünde bulundurularak yapılandırma ödemeleri uzun bir zaman dilimine yayılmalı.”

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...