Tgrt Haber

Tezgahlara yerli hamsi geldi: Kilosu 60 lira

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Aralık 2022 17:01 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 17:14
Tezgahlara yerli hamsi geldi: Kilosu 60 lira

Zonguldak’ta yerli hamsinin tezgahta yerin almasıyla birlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Balıkçı Bayram Yılmaz, "Hamsinin kilosu şuanda 60 TL. Fiyatların 25-30 TL olması bizim için daha iyi olur." dedi.

Zonguldak’ta yerli hamsi​ tezgahlarda yerini aldı. Hamsinin iri ve taze olması vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu. Hamsi tezgahlarda kilosu 60 TL’den satıldı. Havaların soğumasıyla hamsinin fiyatının daha da düşmesi bekleniyor.

KİLOSU 60 LİRA

Balıkçı​ Bayram Yılmaz, “Marmara tarafının ince hamsisi gitti. Karadeniz’in Zonguldak’ın ince hamsisi irileşti. İnşallah havalar soğuyunca daha da bollaşacak. Vatandaşa daha ucuz ve daha bol hamsi yedireceğiz. Hamsinin kilosu şuanda 60 TL. Fiyatların 25-30 TL olması bizim için daha iyi olur. Yani sürüm yaparız aynı parayı kazanırız” dedi.

HAMSİDE 2 FARKLI FİYAT

Öte yandan, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde seyyar balıkçı tezgahlarını süsleyen hamsininin kilosu en ucuz 15 liraya satılıyor. Soğuk havaya rağmen sokak aralarında balıksever vatandaşları bekleyen balıkçılar, hamsi için Marmara kıyılarından Karadeniz kıyılarına gidiyor. Sabahın erken saatlerinde uyanıp Tekirdağ'dan Kırklareli’nin Kıyıköy beldesine gittiklerini ifade eden balıkçı Gülercan, hamsileri teknelerden taze alıp Süleymanpaşa'da kilosunu 15 liraya sattıklarını ifade etti. Sokak aralarında kilosu 15 liraya alıcı bulan hamsi, bazı balıkçılarda ise 40 liraya satılıyor.

"BURADAN BALIK ÇIKMIYOR"

45 yıldır balıkçılık yaptığını ifade eden Üzeyir Gülercan, "Burada her gün günlük taze balık satıyoruz. Biz Tekirdağ'da yaşıyoruz, deniz bölgesinde yaşıyoruz ama burada balık çıkmıyor. Her gün gece 1'de kalkıp aracımızla Kıyıköy'e gidiyoruz. Balıkçı teknelerinden balığımızı alıyoruz. Hamsinin kilosunu 15 liradan satıyoruz. Bugün bir kilo tavuk 50-60 lira. Benden 2 kilo balık aldıklarında 5 kişi rahatlıkla doyuyor. Müşterilerimizi bekliyoruz" dedi.

Sokak aralarında seyyar balık satışı yapan başka bir balıkçı ise, hamsinin kilosunun 40 lira olduğunu belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...