Tgrt Haber

Tezgahların en pahalı balığı Sinop'ta yakalandı! Fiyatını görenler şaşırıyor

21 Kasım 2022 11:25 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 11:31
Tezgahların en pahalı balığı Sinop'ta yakalandı! Fiyatını görenler şaşırıyor

Balık sezonunun açılması ile beraber ağlara hamsi, palamut ve istavritin dışında farklı balık türleri de takılıyor. Kısa süre önce Sinop açıklarında avlanan balıkçıların ağına takılan 7 kilogramlık levrek balığı görenleri şaşkına çevirdi. Balığın fiyatının ise 2 bin 100 TL olduğu ifade edildi.

Balıkçılar hamsi​ ve istavritin yanı sıra farklı balık çeşitleri de yakalıyorlar. Son olarak Sinop’ta yakalanan levrek, büyüklüğüyle görenleri şaşkına çevirdi.

İNSAN GÖVDESİ UZUNLUĞUNDA!

İnsan gövdesi uzunluğundaki levrek, kilogramı 300 TL’den tezgâhta yerini alarak 2 bin 100 TL’den satışa sunuldu.

Tezgahların en pahalı balığı Sinop'ta yakalandı! Fiyatını görenler şaşırıyor

Balıkçı​ Savaş Özaltun, levreğin büyüklüğünden dolayı tezgâhta dikkat çektiğini belirterek, “Böyle büyük levrekler nadir yakalanıyor. Normalde 3-5 kilogramlıklarını alıyorduk ancak şuan tezgâhımızdaki levrek tam 7 kilogram geliyor. Kilogramı da 300 TL olunca bu balık tek başına 2 bin 100 TL ediyor” diye konuştu.

RESTORANLAR TALEP EDİYOR

Genellikle restoranların talep ettiğini belirten Özaltun, “Şehir içinden veya büyük şehirlerden isteyen restoranlara paketleyip gönderiyoruz. Bunun gibi büyük balıklar sürekli çıkmadığı için de dikkat çekiyor. Görenler fotoğrafını çekiyor, fiyatını soruyorlar” diye konuştu.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...