Tgrt Haber

THY duyurdu! İstanbul kalkış-varışlı bazı uçak seferleri iptal edildi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 09:49 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 09:55
THY duyurdu! İstanbul kalkış-varışlı bazı uçak seferleri iptal edildi

Türk Hava Yolları (THY), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşlarının iptal edildiğini duyurdu. Açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul Havalimanı’nda İstanbul kalkış ve varışlı toplamda154 seferin yapılamayacağı belirtildi.

İstanbul’da olumsuz hava şartları uçak seferlerini etkiliyor. Türk Hava Yolları (THY) Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul Havalimanı’nda 154 seferin iptal edildiğini duyurdu.

HAVA MUHALEFETİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

THY​'nin kurumsal destek hesabından yapılan açıklamada, bugün ve yarın İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından kalkışlı ve varışlı seferlerde hava muhalefeti nedeniyle iptaller olduğu belirtildi.

Açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 18 Kasım tarihli 9 sefer, 19 Kasım tarihli 23 seferin; İstanbul Havalimanı’nda ise 18 Kasım tarihli 40 sefer, 19 Kasım tarihli toplam 82 seferin iptal edildiği aktarıldı.

Açıklamada, yolcuların uçuşlarının durumunu THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebileceği kaydedildi.

PEGASUS​ 82 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Pegasus Hava Yollarından yapılan açıklamada ise bugün 44, yarın ise 38 olmak üzere toplam 82 seferin iptal edildiği belirtildi.

İptal edilen seferler için ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapmak isteyen yolcuların, Pegasus mobil uygulaması ve internet sitesinden bu işlemleri ücretsiz gerçekleştirebileceği bildirildi. Sarı ve turuncu kodu uyarı verilen iller şu şekilde:

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis,  Çanakkale, Çankırı, Edirne,  Gaziantep,  Hatay, İzmir, Kayseri, Malatya, Manisa, K.Maraş, Mardin, Muğla, Muş, Ordu, Siirt, Bartın, Kilis ve Osmaniye.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller: 

Adıyaman, Bingöl, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Rize, Sakarya, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Yalova, Karabük ve Düzce.

METEOROLOJİ'DEN 50 İL İÇİN UYARI GELDİ

Hava sıcaklıkları düştü, yurt genelinde soğuk hava ve yağış etkili oldu. İstanbul'da dün sabah erken saatlerde başlayan yağış gece saatlerinde etkisini arttırarak devam ediyor. Yağışla birlikte saatteki hızı yer yer 100 km'ye kadar çıkan karayel fırtınası için Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKOM ve AFAD'dan arka arkaya uyarılar geldi.

VALİ GÜL'DEN UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul'da devam eden yağışların bugün de etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Rüzgarın etkisini artırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini aktaran Gül, "Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...