Tgrt Haber

Son dakika! TİSK Başkanı Akkol'dan EYT açıklaması: İşverenlere uygun kredi verilecek

01 Aralık 2022 14:40 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 15:44
Son dakika! TİSK Başkanı Akkol'dan EYT açıklaması: İşverenlere uygun kredi verilecek

Son dakika haberi: TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'dan Meclis'e bu ay gelmesi beklenen EYT düzenlemesine ilişkin önemli bir açıklama geldi. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacın olduğunu belirten Akkol, emekli-çalışan arasındaki SGK prim farkının giderileceği ve KGF ile işverenlere uygun kredi verileceği konusunda bakanın müjde verdiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte YaşaTakılanlar (EYT) düzenlemesinde son gelindi. Asgari ücret tespit komisyonunun da çalışma takviminin belirleneceği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Bakan Vedat Bilgin​, TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay yer aldı.  

Türkiye'nin merakla takip ettiği toplantının ardından kameraların karşısına geçen TİSK Başkanı Akkol, EYT​ düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerinin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacın olduğunu belirten Akyol, EYT için kapsamlı çalışmanın Bakan Bilgin'e sunulduğunu belirtti.

EYT'den sonra emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda işverenler için ciddi finansman sorununun söz konusu olduğunu söyleyen Akyol, işverenlere uygun kredi verilebileceği müjdesini Bakan Bilgin'den aldığını açıkladı. 

Akkol'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"EMEKLİLERLE NORMAL ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ SGK PRİM FARKI GİDERİLECEK"

"İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk. Biri emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışalar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan az evvel paylaştı.

"KGF İLE UYGUN KREDİ VERİLECEK"

Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF'den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi"

ASGARİ ÜCRETTE YOL HARİTASI

Asgari ücret için ise Akkol, konunun konuşulmasının şuan için çok erken olduğunu ifade ederken, "Son 2 asgari ücretteki üçlü atılan imzayı çok önemsiyorum. Bu ortak mutabakatın bu dönem için de de devam etmesini istiyorum. Biz işverenler olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız." diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oguz doganay 1 Aralık 2022 15:43

Yani 7200 den fazla veremeyiz diyor anlayin diyor bu isci lerede mustehak kardesim sandik geliyor patron biziz

Sonraki Haber Yükleniyor...