Tgrt Haber

TOGG fiyatı nedir 2023? TOGG modeli, özellikleri nedir? TOGG ön sipariş formu!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
14 Mart 2023 10:35 - Güncelleme : 14 Mart 2023 11:26
TOGG fiyatı nedir 2023? TOGG modeli, özellikleri nedir? TOGG ön sipariş formu!

Türkiye'nin otomobili girişim grubu (TOGG), ilk tanıtımını ABD’nin Las Vegas şehrindeki Consumer Electronic Show Fuarı’nda gerçekleştirdi. Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un satışıyla ilgili, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz günlerde "Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak" ifadelerini kullandı. Peki, TOGG fiyatı nedir? TOGG modeli, özellikleri nedir?

25 Haziran 2018 yılında marka hedefiyle oluşan TOGG​, teknoloji markası haline geldi. Yerli otomobil TOGG​'un fabrika açılışına kısa süre kaldı. 2023’ün ilk çeyreğinde trafiğe çıkması beklenen TOGG​'un fiyatı, özellikleri araştırılmaya başlandı. İşte TOGG​'un modelleri, özellikleri ve fiyatı! 

2023 TOGG​ Fiyat Tablosu İçin TIKLAYINIZ...

TOGG​ MODELLERİ 

İlk  C SUV modelini tanıtan TOGG​, fuarda ikinci otomobili olan C Sedan modelini tanıttı. Tanıtılacak otomobilin elektrikli C segment SUV olacağı duyuruldu. TOGG​ daha sonra sırasıyla C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modelleri olmak üzere toplam 5 model modelle piyasaya sürecek. 2030 yılına dek ise beş farklı modelin üretime alınması planlanıyor.

TOGG​ FİYATI NEDİR?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank​, TOGG​ fiyatı hakkında net bir fiyat vermezken C sınıfı SUV bir araçla kendi sınıfında piyasada rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacağını böylece TOGG​'un fiyatını merak eden kişilerin bu sınıftaki araçların fiyatlarına bakmasını gerektiğini dile getirirken TOGG​'un fiyatının piyasada aynı sınıftaki araçlarla benzer olacağına dikkat çekti. 

TOGG fiyatı nedir 2023? TOGG modeli, özellikleri nedir? TOGG ön sipariş formu!

TOGG​ ÖZELLİKLERİ

  • 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunuluyor,
  • Aracın bataryaları 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır,
  • TOGG​'un hızı 4.7 sn,
  • Aracın arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olmak üzere iki farklı motor gücü,
  • Aracın 4G/5G internet bağlantısı,
  • Aracın 3. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip olması 

 

TOGG​ AÇILISI 29 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

29 Ekim Cumartesi günü TOGG​'un üretim tesisinin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, törene davet edildiği halde katılmayacaklarını açıkladı. 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...