Tgrt Haber

Togg, liseli gençlere ilham oldu! Gemlik fabrikasında çalışacak ustalar bu okulda yetişecek

30 Ekim 2022 15:01 - Güncelleme : 30 Ekim 2022 15:31
Togg, liseli gençlere ilham oldu! Gemlik fabrikasında çalışacak ustalar bu okulda yetişecek

Yerli otomobil Togg liseli gençlere ilham oldu. Dün, Bursa Gemlik’te Togg’un banttan inmesinin hemen ardından Düzce Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elektrikli Araçlar Teknoloji Bölümü'nü açtığını ilan etti. Açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, "Bu araçların üretim, servis, bakım işlerini bu öğrencilerimiz yapacak" sözlerini kullandı.

Togg​ fabrikasının açılması ve yerli otomobilin Nisan ayında yollarda görüleceğine dair haberler otomotiv alanında yetişecek insan kaynağı ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bu amaça yönelik olarak harekete geçen Düzce Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uzman eleman yetiştirmek için okulda Elektrikli Araçlar​ Teknoloji Bölümü'nü açtı. 

TOGG’UN ÜRETİM AŞAMALARIN ÇALIŞACAK USTALAR OLACAKLAR

Konu hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, "Bu araçların üretim, servis, bakım işlerini bu öğrencilerimiz yapacak" dedi. Açılan bölümde yetişen öğrenciler, TOGG’un servis, bakım, arıza gibi işleri ile ilgilenecek olan ustalar olacaklar. 

Togg, liseli gençlere ilham oldu! Gemlik fabrikasında çalışacak ustalar bu okulda yetişecek

“EĞİTİMLER BAŞLADI”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Biz de hazırız. Elektrikli Araçlar devrimi başladı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Düzce Fatih MTAL bünyesinde, Bakanlığımızın onayıyla açtığımız Elektrikli Araçlar Teknolojisi Dalı'nda eğitimler başladı. 
Önce meslek dersi öğretmenlerimiz uzman firmalardan eğitimlerini aldı, sonra 30 öğrencimiz bu alana yerleşerek eğitimlere başladı. TOGG'la birlikte birçok firma ülkemizde elektrikli araç satacak. Bu araçların üretim, servis, bakım işlerini bu öğrencilerimiz yapacak. TOGG ülkemize hayırlı olsun" sözlerini kullandı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...