Tgrt Haber

TOGG'un fiyatı hakkında ilk açıklama! Gürcan Karakaş herkesin merak ettiği soruyu cevapladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İHA, AA
29 Ekim 2022 15:40 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 20:59
TOGG'un fiyatı hakkında ilk açıklama! Gürcan Karakaş herkesin merak ettiği soruyu cevapladı

Bugün açılışı gerçekleştirilecek olan TOGG arabalarının fiyatı hakkında ilk açıklama geldi. Üretim tesisinin açılışı ve ilk seri üretim aracın banttan inme töreni öncesi konuşma yapan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, herkesin merak ettiği “TOGG kaç lira olacak?” sorusunu yanıtladı.

Bugün Bursa​ Gemlik’teki fabrikanın açışının yapılmasının yanı sıra ve ilk seri üretim aracın banttan inme töreni de gerçekleştirilecek. TOGG​ CEO'su Gürcan Karakaş​ tören öncesi açıklamalar yaparak  "4 seneden fazla bir süredir üzerinde çalıştığımız ve yaptıklarımızı size gösterebileceğimiz için çok heyecanlı ve mutluyuz" sözlerini kullandı.

“HENÜZ BELLİ DEĞİL”

Togg CEO'su Gürcan Karakaş açılış öncesi açıklamalar yaptı. Karakaş, Togg'un fiyatına ilişkin gelen soruyu yanıtlayarak "Fiyatlar belli değil, günümüz dünyasında hiçbir profesyonel şirket 5-6 ay sonrası için fiyat açıklamaz. 1. çeyreğin sonunda trafiğe çıkacağımız için ona göre planlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"YOLA 4.5 SENE ÖNCE ÇIKTIK"

Karakuş, "4 seneden fazla bir süredir üzerinde çalıştığımız ve yaptıklarımızı size gösterebileceğimiz için çok heyecanlı ve mutluyuz. Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi ayrı bir gurur. Nereden nereye geldik. 4.5 sene öncesi yola çıktığımızda bir otomobilden fazlası için yola çıktığımızı söylemiş ve söz vermiştik. Türkiye’mize ait, bizlere ait bir cihazdan ve küresel boyutta rekabet edebilecek bir araçtan bahsetmiştik. Adım adım bunları hayata geçirdik. Gemlik​ kampüsümüzde, teknoloji kampüsümüzde seri imalata hazırlığımızın, ilk araçlarımızın banttan indiği güne geldik. Niye kampüs diyoruz. Burası otomobilden bir fazlasıysa bir akıllı cihaz eko sistem merkeziyse bir imalat birimi ve üretim merkezi olmaz. Dolayısıyla burada mühendisliğimizi, prototiplerimi, tasarımlarımızı her şeyi bir çatı altında yapacağımız bir kampus olarak görüyoruz. İsmini bu yüzden TOOG'un Gemlik'teki teknoloji kampüsü olarak koyduk" açıklamasını yaptı.

“RENKLERİ ÜLKEMİZDEN SEÇTİK”

Dün aracın renklerini paylaştıklarını belirten Karakaş, "Tüm ülkemizi kapsıyoruz. Aracın renklerini ülkemizin renklerimiz seçtik. Kula'nın Oltu'nun Gemlik'in tüm dünyada tanınması için. Teknolojinin gelişmesiyle bizim akıllı cihazımız hayatımızın bir parçası oluyor. Bir seyahat planlamak isterseniz, eğlenmek isterseniz bunları yapabilirsiniz. Bir yaşam alanı olarak tasarladığımız evimizden, ofisimizden sonra her türlü iş birlikleri yapıyoruz. Biz 300'e yakın start-up inceledik, 36 tanesiyle bir modelini yaptığımız hizmetin çalışmalarını yaptık, 19 tanesiyle el sıkıştık. Dış dünyayı biz size getireceğiz, siz gitmeyeceksiniz" dedi.

2. VE 3. ARACIN KİMİN OLACAĞI TİCARİ SIR

Karakaş, ilk aracın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildiğini anlattı. Karakaş, ikinci ve üçüncü araç sahibinin kim olacağı sorusuna ise "Ticari sır" cevabını verdi. 15 senelik bir projenin adım adım hayata geçirildiğine dikkati çeken Karakaş, üretim kapasitesine ilişkin ise "Biz 15 senelik bir projeyi hayata geçirirken adım adım iki aşamada kapasitelerimizi kurguluyoruz. Yani şu an kurduğumuz kapasite 100 bin adet için yıllık kapasite ve bu kapasiteye tabii ki öğrenerek ve gelişerek çıkıyorsunuz. Yani bugünden yarına, haftaya salıya buna çıkmak mümkün değil. Teknik olarak mümkün değil. Dolayısıyla biz dünyada oyunun kuralları neyse profesyonellik neyi gerektiriyorsa ve hiçbir zaman kalitemizden de ödün vermemek üzere adım adım kurgulayarak ilerliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TRAFİĞE ÇIKMA TARİHİ MART AYININ SONU

Trafiğe çıkma tarihini mart ayının sonu olarak açıkladıklarını anımsatan Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Neden? Şimdi bakın, biz şimdiye kadar sıfırdan kurulmuş bir şirket olarak, ürünümüzü sıfırdan geliştiren bir şirket olarak sektörün ve regülasyonların söylediği, tarif ettiği her türlü kuralı adım adım uygulayarak gidiyoruz. Yani bizim tesisimizin seri üretime hazır olması, seri üretime hazır olması demek, araçların trafiğe çıkmaya hazır olduğu anlamına gelmiyor. Biz buradan seri üretim süreçleriyle, dondurulmuş süreçlerden çıkan araçların üretilerek Türkiye​'de, yurt dışında değişik sertifikasyon testlerine, sertifikasyon testlerinden sonra homologasyonun tamamlanması ve trafiğe çıkmak için o onayın alınmasını bekliyoruz. Bunu yaparken de ülkemizin standartlarının yanında Avrupa'nın da standartlarını almak istiyoruz. O nedenle de bizim bu sürece ihtiyacımız var. Dolayısıyla sorunuzun net cevabı martın sonundan itibaren yollarda olacak."

Kaynak: İHA, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Melek Burgaz 12 Mart 2023 20:29

Tok jip fiyatları hakkında bilgi almak istiyorum Başvuru nasıl yapılır 05364225492

Sonraki Haber Yükleniyor...