Tgrt Haber

TOKİ Başkanı uyardı, sosyal konuta başvuru yaparken dikkat: Şartları taşımayanların başvuru bedeli yanacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, A Haber
13 Eylül 2022 16:21 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 17:30
TOKİ Başkanı uyardı, sosyal konuta başvuru yaparken dikkat: Şartları taşımayanların başvuru bedeli yanacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk evim, ilk iş yerim'in ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 5 yıl içinde 500 bin sosyal konut, 250 bin arsa ve 50 bin işyeri yapılacağını açıklayan Erdoğan, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını ve ekim ayının sonuna kadar süreceğini söyledi. Erdoğan'ın ayrıntıları paylaşmasından sonra açıklama yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, başvuru şartları taşımayanların yatırdıkları başvuru bedelinin yanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesin olan 'ilk evim, ilk işyerim'in detaylarını açıkladı. İlk evim​, ilk işyerim projesine başvuruların 14 Eylül'de başlayacağını açıklayan Erdoğan, konutların yapımına yılbaşında başlanacağını ve 2 yıl içinde teslim edileceğini duyurdu.

Kampanyadan İstanbul'da hane geliri 18 bin, diğer illerde ise 16 bin liranın altında olanlar faydalanabileceğini belirten Erdoğan, sosyal konut projesi kapsamındaki konutlardan 50 bininin İstanbul'da, 18 bininin Ankara​'da, 12 bin 500'ünün İzmir'de inşa edileceğini açıkladı.

EV, ARSA​ VE İŞ YERİ FİYATLARI İLE TAKSİT SAYISI VE MİKTARI

Erdoğan, sosyal konut projesinde en çok merak edilen konut, iş yeri ve arsa fiyatlarını da açıkladı. İşte Erdoğan'ın açıkladığı konut ve iş yeri fiyatları...

2+1 evler: Proje kapsamında 2+1 konutların/evlerin aylık taksiti 2 bin 280 lira olacak. Toplam değeri 608 bin lira olan evler yüzde 10 peşinatla 240 ay vadeyle ödenecek.
3+1 evler: Proje kapsamında 3+1 konutların/evlerin aylık taksiti 3 bin 187 lira olacak. Toplam değeri 850 bin lira olan evler yüzde 10 peşinatla 240 ay vadeyle ödenecek.
İş yeri: İş yerleri 350 bin liradan başlayan fiyatlarla 120 ay vade ile aylık 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle ödenecek.

ŞARTLARI KARŞILAMAYANLARIN PARASI YANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut projesi 'ilk evim, ilk iş yerim' hakkında ayrıntıları duyurduktan sonra başvuru şartlarına ilişkin A Haber'de açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şartları karşılamayanların ödedikleri başvuru ücretinin yanacağını söyledi.

Bulut, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"e-Devlet imkanı olmayan bankadan başvuru yapabilir. Şartları taşımayanların başvuru bedeli yanacak. Üzerine tapu olan vatandaşlar, başvurudan önce başkalarına devrederse bunu tespit ederek hilenin önüne geçeceğiz."  

 

Kaynak: TGRT Haber, A Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...