Tgrt Haber

TOKİ indirim kampanyası nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ indirim kampanyası açıklamaları!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
22 Eylül 2022 16:15 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 16:46
TOKİ indirim kampanyası nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ indirim kampanyası açıklamaları!

İlk evim ilk iş yerim projesine gösterilen yoğun ilgi sonrası T.C. kimlik numarasının son rakamına göre başvurular alınmaya başlandı. TOKİ ile ilgili Bakan Kurum'un yaptığı açıklama sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. TOKİ'den konut veya iş yeri alıp borcunu erken kapatmak isteyenlerle ilgili yeni bir indirim olacağını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni indirimin detaylarını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aktaracağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’den ev veya işyeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlara indirim uygulanacağını açıkladı.

TOKİsosyal konut​ projesi kapsamında 81 ilde 250.000 sosyal konut, 100.000 altyapılı konut arsası ve 10.000 sanayi sitesi satışa sunulacak. TOKİ projesinde ilk kez 28 ilimizde 10 bin sanayi sitesi kurulacak. Projeye 1 haftada başvuranların sayısı 4 milyonu aştı. TOKİ indirim kampanyası​ nasıl hesaplanır? 

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN 2022?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum​, TOKİ indirim kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum, TOKİ sosyal konut projesinde borcunu erken ödeyip konutun tapusunu almak isyeyen vatandaşlara "indirim kampanyası" yapılacağını açıkladı. TOKİ indirim kampanyasını detaylarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan​ bugün başlayan kampanyanın 19 Ekim tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. 

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NEDİR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. TOKİ indirim kampanyasından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’den ev veya işyeri alıp da geri ödemesi süren vatandaşlara yüzde 25 peşin ödeme indirimi başlayacağını duyurdu. Borcun tamamını kapatamayacak olanların bakiyesi yüzde 25'den fazla ise yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ başvurularında yaşanan yoğunluk sonrası T.C. kimlik numarasının son rakamına göre başburular alındı. Buna göre;

  • T.C. kimlik numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,
  • T.C. kimlik numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,
  • T.C. kimlik numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,
  • T.C. kimlik numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,
  • T.C. kimlik numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar günü yapabilecek. 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ise başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, 31 Ekim tarihine kadar istediği günlerde başvuru yapabilir.  TOKİ başvurusu e-Devlet üzerinden ve ya Halk Bankası ve  Ziraat Bankası üzerinden gerçekleşiyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...