Tgrt Haber

TOKİ müjdeyi duyurdu: 42 ilde yüzlerce arsa satışa çıkıyor!

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
17 Ekim 2023 13:21 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 13:29
TOKİ müjdeyi duyurdu: 42 ilde yüzlerce arsa satışa çıkıyor!

TOKİ, sadece ev ve iş yeri değil arsa almak isteyen dar gelirli vatandaşın da imdadına koşmaya devam ediyor. İlanlarına bir yenisini daha ekleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 42 ilde 462 arsayı açık artırmayla satışa sunacağını duyurdu. Peki açık artırma nasıl ve nerede gerçekleşecek? İşte o şanslı iller ve detaylar…

Enflasyonun hızlı artışıyla birlikte dar gelirli vatandaşa ev​, arsa​ iş yeri satın almak resmen hayal oldu. Bu süreçte TOKİ​ projeleri dikili bir ağacının olmasını isteyenlerin imdadına yetişti. Türkiye’nin 81 ilinde duyurulan ev, iş yeri ve arsa tapuları kapış kapış satıldı. İlanlar yayımlanmaya da devam ederken sevindirici haberlere bir yenisi daha eklendi. TOKİ, 42 ilde 462 arsayı açık artırmayla satışa sunacağını duyurdu. Peki şanslı iller hangileri? Açık artırma​ nasıl olacak? İşte detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut​ İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 42 ildeki 462 arsayı açık artırmayla satışa sunacağını duyurdu. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, 1-2 Kasım'da yapılacak açık artırmayla konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi, özel sağlık tesisi ve plansız nitelikteki arsalara peşin veya yüzde 35 peşinat ve 48 ay vadeyle sahip olunabilecek.

TOKİ müjdeyi duyurdu: 42 ilde yüzlerce arsa satışa çıkıyor!

42 İLDE 462 ARSA SATILACAK

Tahmin edilen bedeli 15 milyar 861 milyon 229 bin 931 lira olan yaklaşık 3 milyon 883 bin 551 metrekare büyüklüğündeki Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova'da bulunan 462 arsa açık artırmayla satılacak.

TOKİ müjdeyi duyurdu: 42 ilde yüzlerce arsa satışa çıkıyor!

AÇIK ARTIRMA NASIL YAPILACAK?

TOKİ'nin İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Bilkent Otel ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek müzayedeye internetten de "emlakmuzayede.com.tr" adresinden teklif verilebilecek. Satışa ilişkin detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden ve 0 212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...