Tgrt Haber

TOKİ müjdeyi verdi: Tatil merkezine 447 konutluk dev proje geliyor! Detaylar belli oldu…

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
14 Ekim 2023 11:03 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 11:11
TOKİ müjdeyi verdi: Tatil merkezine 447 konutluk dev proje geliyor! Detaylar belli oldu…

Dar gelirli vatandaşın da konut sahibi olabilmesi isin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projelerini hızla duyurmaya devam ediyor. Bir müjde de Mersinlilere duyuruldu. TOKİ tatilin merkezi Mersin'e 447 konut dikecek. İşte detaylar…

Enflasyonun hızla artışı ev fiyatlarını da uçuşa geçirdi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, dar gelirli vatandaşın ev almasını günden güne zorlaştırdı. Kira fiyatlarının olağanüstü yükselişi de kiracıların da cebini yakmaya devam ediyor. İki yoldan da sıkıntısı olan vatandaşın imdadına TOKİ​ projeleri yetişiyor. Türkiye’nin her iline yeni projelerini sıklıkla duyuran Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir müjdeyi daha Mersinlilere verdi. TOKİ Mersin Silifke’ye 447 konutluk dev projesiyle geliyor. İnşaatına resmen başlayan proje 44 milyon 258 bin 890 TL’ye mal olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesi resmen başlıyor. TOKİ'nin merakla beklenen Mersin projesi, Esenbel Mahallesi'nde yükselecek.

TOKİ müjdeyi verdi: Tatil merkezine 447 konutluk dev proje geliyor! Detaylar belli oldu…

Proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve ÇED süreci başlamıştı. ÇED süreci sona eren projenin detayları belli oldu.

Mersinlilerin yüzünü güldüren proje 33 blok olarak yükselecek. Silifke TOKİ projesindeki konutlar 1+1, 2+1’e ve 3+1 olarak tasarlandı. 1 adet Cami, 1 adet ilkokul ve 1 adet 12 dükkanlı ticaret merkezinin yer aldığı TOKİ Mersin Silifke projesinin arsa alanı 77 bin 720 metrekare olarak belirlendi. Projenin inşaat alanı 69 bin 962 metrekare olarak belirlendi. Projedeki blokların yüksekliği 21,50 metreden az olacak.

MERSİN SİLİFKE TOKİ PROJESİ NEREDE?

TOKİ Mersin Silifke projesini, projeye en yakın yerleşim birimi ile proje alanı arasındaki kuş uçuşu 18 metre olarak açıkladı. Proje alanı Okul Caddesi ve Yukarı Kanal Caddesi'ne de yakın konumda yer alıyor. İnşaat aşamasında 80 kişinin çalışması planlanan Mersin Silifke projesinin inşaatı 24 ayda, hafriyat çalışmaları ise 10 ayda tamamlanacak.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...