Tgrt Haber

TOKİ sosyal konut aylık ödemeleri ne kadar? TOKİ taksitleri ne kadar?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2022 13:26 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 14:48
TOKİ başvurularında T.C. kimlik numarasının son rakamına göre başvurular düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında paylaştığı TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oldu. ‘İlk evim, ilk iş yerim’ projesi için bugün başlayan başvuru sayısı 224 bine ulaştı. Yaşanan yoğunlukla beraber, başvuracak kişiler, T.C. Kimlik Numarasına göre başvuruda bulunacak. T.C. kimlik numarasının sonu "0" olanlar, bugün, "2" olanlar ise 15 Eylül Perşembe günü başvuruda bulunacak.

TOKİ başvurularında T.C. kimlik numarasının son rakamına göre başvurular düzenlendi

TOKİsosyal konut​ projesi kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. 

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ ŞARTLARI

-1 yıl ikamet etmek gerekiyor.

-Kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konut bulunmaması gerekiyor.

-Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınacak.

-Aylık hane halkı geliri İstanbul​ için en fazla 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması gerekecek.

-18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT ÖDEMELERİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesinin detayları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. TOKİ konut fiyatlarında 240 ay vade olacak. Yüzde 5-10 gibi düşük peşinatlar verilecek. Konut ödemeleri ev yeri ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterecek. Bu noktada daha önce asgari ücretin belli oranını geçmemeyle sebebiyle oranlar asgari ücreti geçmeyecek. 

GENÇ KATEGORİDE 1991 DETAYI

Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül’den sonra doğanlar müracaat edebilecek. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak. Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bugün başlayan TOKİ sosyal konut projesi başvuruları Ekim ayının sonuna kadar devam edecek. Yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için;

  • T.C. kimlik numarasının son rakamı "0" olanlar bugün,
  • T.C. kimlik numarasının son rakamı "2" olanlar 15 Eylül
  • T.C. kimlik numarasının son rakamı "4" olanlar 16 Eylül,
  • T.C. kimlik numarasının son rakamı "6" olanlar 17 Eylül,
  •  T.C. kimlik numarasının son rakamı "8" olanlar 18 Eylül,
  • 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvuruları iletebilecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...