Tgrt Haber

Toplu sözleşme görüşmelerinde 52 maddede anlaşıldı

07 Kasım 2023 16:01 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 16:06
Toplu sözleşme görüşmelerinde 52 maddede anlaşıldı

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde dördüncü oturum tamamlandı. Taraflar arasında 52 maddede anlaşma sağlandı.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası​ arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde dördüncü oturum tamamlandı.

Toplu Sözleşme görüşmelerinde taraflar 52 maddede anlaştı. MESS​'in İstanbul Ofisindeki toplantılarda 14 madde daha görüşüldü.

FAZLA ÇALIŞMA VE TOPLU İŞTEN ÇIKARMA MADDELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda, "fazla çalışmalar", "işe alınma", "toplu işçi çıkarma", "teşkilatlanma" ve "MİDS Sisteminin yenilenmesi için çalışma yapılması"nı içeren 5 madde Türk Metal Sendikasının teklif ettiği haliyle kabul edildi.

Böylece müzakereler boyunca anlaşılan toplam madde sayısı 52'ye yükselirken, bir sonraki toplantının 22 Kasım'da yine MESS'in İstanbul Ofisinde yapılması kararlaştırdı.

Kaynak: Dünya

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...