Tgrt Haber

Trafikte milyonlarca araç sigortasız! TESK'ten 'muayene ücreti düşürülsün' talebi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2023 12:26 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 14:04
Trafikte milyonlarca araç sigortasız! TESK'ten 'muayene ücreti düşürülsün' talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kullanılmayan aracın bile yıllık ortalama giderinin 15 bin lirayı bulduğunu ifade ederek araç muayene ve sigorta ücretlerinin düşürülmesini talep etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken araç muayene​ ve sigorta ücretlerine yönelik talepleri gündeme getiren yazılı bir açıklama yaptı. 

KASKO GİDERLERİYLE YILLIK 25 TL

Palandöken, kullanılmayan aracın bile yıllık ortalama giderinin 15 bin lirayı bulduğunu anlatarak kasko gideriyle bu tutarın 25 bin liraya çıktığını açıkladı. TESK Genel Başkanı yüksek fiyatların muayenesiz ve sigortasız araçların sayısını arttırdığına dikkat çekti. Palandöken, sorunun giderilmesi için yüksek muayene, sigorta ve vergi tutarlarının indirilmesi talebinde bulundu. 

MİLYONLARCA ARAÇ SİGORTASIZ

Trafikteki 27 milyon 334 bin araçtan 5 milyon 600 bininin sigortasız olduğunun altını çizen Palandöken, şunları kaydetti: "Muayene, vergi ve sigorta ücretlerindeki artışlar, ülkemizde trafiğe kayıtlı her 5 araçtan 1'inin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açıyor. 

Trafikte milyonlarca araç sigortasız! TESK'ten 'muayene ücreti düşürülsün' talebi

Yetkili kuruluşun muayene ücretlerinden aldığı tutarlar esnaf ve vatandaşlarımız için oldukça yüksek. Bunun içerisinde çoğu, vergi borcunu veya sigortasını dahi ödeyemiyor. Bir aracın vergi borcu ödenmeden muayenesinin yapılmasına da izin verilmiyor.  Trafikte muayenesiz ve sigortasız araç dolaşmaması için bu ücretler düşürülmeli. Fenni muayene süresi geçen araçlara uygulanan her ay yüzde 5'lik gecikme bedeli zammı da uzun dönem yaptırmayan için uygulanmalı."

https://twitter.com/B_Palandoken/status/1685174841677086721

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...