Tgrt Haber

TSK personelinin özlük haklarında iyileştirme... Maaş artışı ve 110 bin TL'nin üzerinde tazminat gündemde! Detaylar belli oldu

04 Nisan 2023 14:07 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 14:13
TSK personelinin özlük haklarında iyileştirme... Maaş artışı ve 110 bin TL'nin üzerinde tazminat gündemde! Detaylar belli oldu

TSK personellerinin maaşlarında ve emekli aylıklarına iyileştirme getiren düzenleme Meclis’e geldi. Maaşlarda 1.300 TL ile 1.735 TL arasında artış görülüyor. Nakdi tazminat ise 110 bin lirayı buluyor…

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerinin maaşlarına yönelik çalışmalar Meclis gündemine geldi. AK Parti ve MHP’nin ortak hazırlayarak Meclis’e sunduğu ilgili kanun teklifi ile muvazzaf subaylar ile 24. hizmet yılını tamamlayan muvazzaf astsubayların aylıklarında ve emekli maaşlarında iyileştirmeler öngörülüyor.

Söz konusu düzenleme kapsamında sayısı yüz bini aşan emekli ve muvazzaf subay ile astsubayın maaş ve emekli aylıklarında 1.300 TL ile 1.735 TL arasında bir artış olması planlanıyor.

TSK PERSONELLERİNİN MAAŞINDA İYİLEŞTİRME!

AK Parti ve MHP’den TSK personellerine yönelik iyileştirme getiren düzenleme Meclis gündemine taşındı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile TSK personeli ve yakınlarının özlük haklarında bazı iyileştirmemeler gündeme geldi.

Milli Savuma Komisyonunda bu hafta görüşülecek düzenleme kapsamında muvazzaf binbaşılar ile 24. yılını dolduran muvazzaf astsubayların aylıklarında ve emekli aylıklarında artış ön görülüyor.

TSK personelinin özlük haklarında iyileştirme... Maaş artışı ve 110 bin TL'nin üzerinde tazminat gündemde! Detaylar belli oldu

MAAŞ VE EMEKLİ AYLIKLARI ARTIYOR!

Emekli ve muvazzaf 130 bin 344 subay v astsubayın, maaş ve emekli aylıklarında 1.300 TL ile 1.735 TL arasında artış görüldü. Buna ek olarak erbaş ve erlerin muadil ilaç, tıbbi malzeme ve fizyoterapi gibi sağlık hizmet bedellerinde oluşan fiyat farkları, ilgili kurum bütçesinden karşılanacak.

Hem maaşlarda hem de özlük haklarında TSK personelleri için getirilen düzenlemeler dikkat çekiyor. Teklifin kabul edilmesi halinde maaşlarda ciddi bir oranda artış elde edilecek. ayrıca nakdi tazimatta da artış görüldü.

NAKDİ TAZMİNAT MİKTARI ARTIYOR!

Söz konusu teklifte ayrıca Nakdi Tazminat Kanunu kapsamına girenlerden terörle mücadele, vazifenin icrası ve diğer nedenlerle vefat edenlerin kanuni mirasçılarına ödenecek nakdi tazminat yüzde 20 oranında artırılacak. Diğer engelli hale gelenlere en yüksek devlet memuru oranında ödeme yapılacak. Anne ve babanın her biri 98 bin 129 TL, eş 73 bin 597 TL, çocuklar ise 110 bin 395 TL nakdi tazminat alacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Akcan10 Nisan 2023 18:01

Yav Allah aşkına uzman Çavuşun durumunu düzeltin kardo dahil iyileştirme zaruret haline geldi

İbo 8 Nisan 2023 12:48

UZMAN ÇVŞ.LARIN KADRO HAKLARIDIR.REİS'İN KAHRAMAN MEHMETCİKLERİMİZİN BU SORUNUNU ÇÖZECEĞİ İNANCIMIZ TAMDIR.

Burhan 7 Nisan 2023 19:47

Haberin uzman çavuşlarla ilgisi yok kalkmış uzman çavuş rütbesi paylaşmışsınız. Bari onu hakkaniyetiyle yapın!

Gazi 5 Nisan 2023 11:12

Astsb. Tazminatı ile ilgisi tasarı gündeme gelmemiş. . Başka bahara demişler.

Sonraki Haber Yükleniyor...