Tgrt Haber

TTK işçi alımı kura çekimi tamamlandı: Kuranın şanslı köyü belli oldu!

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
15 Ekim 2023 15:52 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 16:12
TTK işçi alımı kura çekimi tamamlandı: Kuranın şanslı köyü belli oldu!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2 bin işçi alımı kura sürecini 13 Ekim’de tamamladı. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde Alparslan köyünden 6 kişinin ismi asil listesinde yer alırken köyden iki kişi de yedeklere girmeye hak kazandı.

Türkiye’nin dört bir yanından kurum ve kuruluşlar hem bünyelerinde bulunan kadro açıklarını doldurmak hem de istihdam çalışmalarına destek olmak için mütemadiyen ilan yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde duyuru yayımlayan Türkiye Taşkömürü Kurumu; Zonguldak’ta 1500, Bartın’da 400 ve Karabük’te 100 kişi olmak üzere toplam 2 bin kişilik işçi alımı​ gerçekleştireceğini duyurmuştu. TTKZonguldak​ işçi alımı kura çekimi 13 Ekim Cuma günü Bahçelievler Zonguldak Site Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TTK'ye 2 bin yeni işçi alımına ilişkin düzenlenen kura çekimi törenine katıldı.

KURA ÇEKİMİ CANLI OLARAK YAYIMLANDI

Türkiye Taşkömürü kurumu (TTK) işçi alımı kura çekim töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi Youtube hesabı üzerinden canlı olarak paylaşıldı.  T.C. Elektronik kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanan ASIL ve YEDEK adayların isim listesi http://www.taskomuru.gov.tr/ adresinden ilan edildi.

TTK işçi alımı kura çekimi tamamlandı: Kuranın şanslı köyü belli oldu!

KURANIN EN ŞANSLI KÖYÜ!

Kura çekimi sonrası Devrek ilçesine bağlı Alparslan Köyünden 6 kişinin ismi çıktı. Aynı köyden iki kişide yedek listede yer aldı.

Kurada Devrek Alparslan Köyü Muhtarı Kamil Aydın, yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumuna Yapılan İşçi Alımı kurasında Alparslan Köylerinden Hakan Kapucu, Emrecan Kocagöl, Emrecan Akbıyık, Ugurcan Akbıyık, Fatih Aydın ve Harun Akbıyık’ın listede yer aldığını ve yedek listede Buğra Gümüş ile Emre Onur’un yer aldığını vurguladı.

BAKAN ALPARSLAN BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMALARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TTK'ye 2 bin yeni işçi alımına ilişkin Zonguldak Site Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimi töreninde konuştu.

Türkiye'de madenlerde yaklaşık 150 bin insanın çalıştığını belirten Bayraktar, yeni maden sahalarını üretime açarak 10 binlerce yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bayraktar, madenciliğin 'ekmeğini taştan çıkarmak' ifadesinin en somut örneği olduğunu "Alın teriyle rızkını helal yoldan kazanan madencilerimizin haklarını korumak, onların en güvenli şartlarda çalışmalarını sağlamak da bizim en büyük görevlerimizden bir tanesidir. Son yıllarda bu kapsamda yaptığımız çalışmalar da madenci kardeşlerimizin emeğine duyduğumuz saygının bir göstergesidir. İlk etapta Zonguldak'tan 1500 madencimizi daha TTK ailesine katmış olacağız. Önümüzdeki hafta ise Bartın​ için 400, Karabük​ Yenice ilçesi için ise 100 madencimizin daha kura çekimini bu iki şehrimizde sonuçlandıracağız." sözleriyle anlattı. 

BARTIN VE KARABÜK İÇİN KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Bartın 400 işçi alımı için; 20 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00’te kamuoyuna ve basına açık olarak Bartın Ömer Tepesi Kapalı Spor salonunda Bartın 3. Noteri tarafından yapılacak.

Karabük 100 işçi alımı için; 20 Ekim 2023 tarihinde saat 16.00’da kamuoyuna ve basına açık olarak Karabük Yenişehir Merkez Spor salonunda Karabük 4. Noteri tarafından yapılacak

TTK KURA ÇEKİMİNE KAÇ KİŞİ KATILACAK?

Karabük 100 işçi alımı için kamu talebine gönderilenlerin listesi belli oldu. Buna göre Karabük ilinde topla 913 kişi kurada yer alacak.

Bartın 400 işçi alımı için başvuru sayısı ise 7 bin 374 oldu. Kura çekimlerinde asıl aday kadar yedek aday ismi duyurulacak.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...