Tgrt Haber

Tüccar 3 TL fiyat biçince, çiftçi küplere bindi! 'Para etmiyor' diye limon ağaçlarını söktü

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Eylül 2023 14:53 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 14:59
Tüccar 3 TL fiyat biçince, çiftçi küplere bindi! 'Para etmiyor' diye limon ağaçlarını söktü

Sebze ve meyve fiyatlarında tarladan markete makas iyice açıldı. Üreticiden yok fiyata alınan ürünler markete gelene kadar artıyor. Bunda maliyetlerin etkisi büyük. Ancak fırsatçı tüccarlar da çiftçiyi isyan ettiriyor. Ürünü yok fiyata almak isteyen tüccarlara ise tepkiler gelmeye devam ediyor. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tüccarın tarlada limona 3 TL değer biçmesine kızan çiftçi küplere bindi. Çiftçi limon ağacını sökerek tepki gösterdi.

Narenciyede hasat başladı. Çiftçiler yeni sezonun heyecanını yaşarken, yıl boyu verilen emeklerinin karşılığını almak için tüccarlarla görüşmelere başladı. Ancak üretici dip fiyatlara isyan ediyor.

ÇİFTÇİ​ KÜPLERE BİNDİ, LİMON​ AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Dörtyol ilçesi Yeniyurt Mahallesi'nde çiftçiler aylardır verdikleri emeğin karşılığında hasada başladı. Bölgede çiftçilik yapan Doğan Atılgan, tüccarın 3 TL'lik teklifi karşısında neye uğradığını şaşırdı. Atılgan, 4 yıldır emek verdiği ağaçlarını tüccara ‘size yar etmem' diyerek söktü ve bu anları sosyal medyada paylaştı.

“SÖKER ODUN YAPARIM”

Doğan Atılgan, limonunu 3 TL'lik teklife satacağına odun yapacağını ifade ederek “Ben bu limonları 4 senedir yetiştiriyorum. Tüccar getirdim, dalında 3 liraya verirsen alırım. Utanmaz herif hiç yüzü kızarmadan 3 lira teklif ediyor. Ona vereceğime 3 liraya odun yapar kullanırım. Limonun güzelliğine bak yıllardır emek veriyorum, 3 Lira para biçiyor ona vereceğime söker odun yaparım daha iyi. Ona da yar etmem” dedi.

ÇİFTÇİ MARKET MAKASI AÇILDI!

Gıda fiyatlarındaki yükselişlere bakıldığında çiftçi ile market arasında neredeyse büyük bir uçurum var. Kimi ürünlerde farkı yüzde 100’ü aşıyor. Tezgaha gelinceye kadar önce üretici mağdur oluyor, en son da tüketici. Markete gelene kadar fiyatlar katlana katlana fahiş boyutlara geliyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...