Tgrt Haber

Tüccarlara isyan etti, patatesleri halka ücretsiz dağıttı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2024 09:51 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 10:01
Tüccarlara isyan etti, patatesleri halka ücretsiz dağıttı

Çorum'un Alaca ilçesinde yaşayan bir çiftçi, tarlasından satamadığı patatesleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Mahmut Tonbul, "Geçen yıl biraz daha iyiydi. Bu sene de verim iyi ama maliyetler yüksek. Tüccar patatesin yarısını alıyor, yarısını yerde bırakıyor.'' dedi.

Çorum​'un Alaca​ ilçesinde bir çiftçi​ isyan ederek satamadığı patatesleri halka dağıtmaya karar verdi. Çiftçi Mahmut Tonbul, 10 dönümlük alandan hasat ettiği patatesi satışa çıkardı ancak anlaşma yaptığı bir tüccar patateslerin bir kısmını küçük diye almadı. Bu duruma tepki gösteren Tonbul, ilçe merkez ve köylerden isteyenlerin tarlaya gelip patatesleri ücretsiz alabileceğini haber verdi. Bunun üzerine vatandaşlar tarlaya gelerek, patatesleri topladı.

Tüccarlara isyan etti, patatesleri halka ücretsiz dağıttı - 1. Resim

PATATESTE MALİYETLER YÜKSEK

Ortalama bir yumurtanın 2 katı büyüklüğündeki patatesin, bu yıl tüccar tarafından satın alınmadığını, tüccarın tarladan patatesi ortalama 4 liradan satın aldığını belirten Mahmut Tonbul, "Geçen yıl biraz daha iyiydi. Bu sene de verim iyi ama maliyetler yüksek. Tüccar patatesin yarısını alıyor, yarısını yerde bırakıyor. Çiftçi, bu yıl para kazanamaması nedeniyle gelecek yıl patates​ ekemeyecek. Tarlada kalan patatesi halkımıza dağıtıyoruz, halkımız tüketiyor ama biz de yaptığımız masrafın karşılığını almak istiyoruz" diye konuştu.

Tüccarın tarladan boyutu nedeniyle almadığı patatesin manavda 12 liraya satıldığına dikkat çeken Tonbul, bu nedenle tarlada kalan patatesi vatandaşlara ücretsiz verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif17 Eylül 2024 10:07

Adamın emeği var canım bu kadar pahalı olunca insanlar da zorlanıyoruz ya neyse ki böyle insanlardan geliyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...