Tgrt Haber

Altın fiyatı Fed başkanına kilitlendi! Ünlü ekonomist Tuna Şatıroğlu uyardı: Yükselecek

21 Nisan 2022 15:10 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 15:18
Altın fiyatları hakkında konuşan Tunç Şatıroğlu yükselişin geleceğini ifade etti.

Altın fiyatları jeopolitik gerginliğin yanında tüm dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyon endişeleriyle dalgalı seyrini koruyor. Hafta içinde ons altın 2.000 dolar kapısına dayanırken IMF’nin açıklamaları ve dolar endeksinin değer kazanmasının ardından düştü. Ons altın 1.941 seviyesine gerilerken gram altın 935 TL’den 918 TL’ye geriledi. Ünlü ekonomist Tuna Şatıroğlu Fed Başkanı Powell'a kilitlenen altın fiyatı için uyardı

Altın fiyatları hakkında konuşan Tunç Şatıroğlu yükselişin geleceğini ifade etti.

Altın fiyatları için kritik gün geldi. Fed Başkanı Jerome Powell bugün IMF tarafından düzenlenen panelde 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen faiz kararı toplantısı öncesi son kez konuşacak. Uzmanlar önümüzdeki Fed toplantısında 50 baz puan şeklinde sert bir artışın geleceğine kesin gözüyle bakmasına rağmen altın fiyatları istikrarsızlığın ve yüksek enflasyonun hakim olduğu piyasayalarda yerini korumaya devam ediyor. Finans analisti Tuna Şatıroğlu altın fiyatlarının ABD 10 yıllıklar doğrultusunda şekilleneceğini vurgularken merkez bankası başkanlarının bugün yapacağı açıklamaların fiyatları etkileyeceğini ifade etti.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇECEK

Tunç Şatıroğlu altın fiyatı tahminini şöyle açıkaldı: 

''Altın için ABD 10 yıllıklar çok önemli. Amerikan 10 yıllıklarda bir düşüş görmediğimiz sürece altında yükseliş kalıcı olmuyor. Altının yönü yukarı doğru. Ben önümüzdeki günlerde değerli metallerin yükselişe geçmesini bekliyorum. Altın önderliğinde başlayacak olan yükselişi gümüşün takip etmesini bekliyorum.Ons altın 1.941 dolar seviyesinden işlem görürken gram altın dolar/TL kurunun da etkisiyle 918 TL’den el değiştiriyor."

PİYASALARDA KRİTİK GÜN: POWELL ALTINI DÜŞÜRÜR MÜ? 

Rusya Ukrayna Savaşı’ndaki yeni gelişmeler ve yüksek enflasyon rakamları altın fiyatına zemin hazırlıyor. Yatırımcılar günün ilerleyen saatlerinde Fed başkanı Powell'ın konuşmasını izleyecek. Fed başkanı konuşmasında para politikasına ilişkin değişiklikleriyle ilgili herhangi bir olumlu yorum yapması durumunda altın fiyatlarında baskı oluşması bekleniyor. Uzmanlar ons altının 1.940-1.935 dolar bölgesinin altında ikna edici bir kırılma olması durumunda altın fiyatının savunmasız hale geleceğini ifade etti.

Altın fiyatı Fed başkanına kilitlendi! Ünlü ekonomist Tuna Şatıroğlu uyardı: Yükselecek

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, bugün Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından düzenlenen küresel ekonomiye ilişkin panelde konuşma yapacak. WisdomTree analisti Nitesh Shah "Son zamanlarda hisse senedi piyasalarında iyi bir toparlanma görüyoruz. Bu, riske dayalı tutumların geri döndüğünün bir göstergesidir. Bu durum altın fiyatında düşüşü destekliyor'' dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...