Tgrt Haber

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu 'alın' dedi: Yükselişe geçmeden alın, uzun vadede kazandırır

27 Nisan 2022 10:32 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 10:48
Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın için alım fırsatının değerlendirilebileceğini ifade etti.

Altın fiyatları Fed başkanlarının agresif açıklamaları, Mayıs ayında 75 baz puan artış fısıltıları ve dolar endeksinin uluslararası piyasalarda iki yılın zirvesine yükselmesinin ardından çakıldı. Ons altın 1.900 dolar seviyesinin altını gördü. Gram altın ise dolar/TL kuruna bağlı olarak 900 TL üzerinde tutunmayı başardı. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın için ‘Alım için uygun seviyede’ değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın için alım fırsatının değerlendirilebileceğini ifade etti.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın ve diğer emtia fiyatları için ''Henüz yükseliş sinyali yok. Almak için uygun'' ifadelerini kullandı. Yatırımcılar mayıs ayında gerçekleştirilecek Fed faiz toplantısı öncesi elindeki varlıkları yüksek enflasyona karlı korumak istiyor. Dünya Bankası dün yayınladığı emtia tahminleri raporunda altın fiyatlarının jeopolitik gerginliğe bağlı olarak yükselmeye devam edeceğini açıkladı.

YÜKSELİŞ SİNYALİ YOK: ALTIN UCUZKEN ALIN

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın fiyatlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

''Altın fiyatı için uzun vadeli yatırımcı olmak istiyorsanız şu an alım için uygun bir seviyede. Ons veya gram altın almak için bu seviyeleri iyi bir yerdir. Bu seviyelerden de geri çekilebilir. Henüz yükseliş için bir sinyal görmüyoruz. Altın fiyatlarının önümüzdeki haftalarda yükselişe geçeceğini düşünüyorum.''

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu 'alın' dedi: Yükselişe geçmeden alın, uzun vadede kazandırır

Şatıroğlu gram ve ons gümüşün ise altın piyasasını takip ettiğine dikkat çekerken ''Gümüş fiyatı ise altın fiyatını takip edecek. Altın yükselirse gümüş de yükselir'' ifadelerini kullandı. Ünlü ekonomist daha önce ''Önümüzdeki günlerde piyasaların toparlanmasını bekliyoruz. Yurt içinde de dolar fiyatının 21 TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Buna bağlı olarak gram altın da yükselecektir'' yorumunda bulundu.

GÜÇLÜ DOLAR ALTININ YÜKSELMESİNE İZİN VERMİYOR

Altın fiyatları Fed’in agresif faiz artırımı, Çin’de vaka sayısına bağlı yavaşlama, yüksek enflasyon ve Doğu Avrupa’daki gerginliğe bağlı olarak baskılanmaya devam ediyor. ICICI Securities analistleri, sağlam bir doların, altının daha fazla kazanımını sınırlayacağına inanıyor. Dolar endeksi iki yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine gelirken buna bağlı olarak altına talep azaldı. Uzmanlar yatırımcıları altın fiyatındaki düşüşe aldanarak satış yapmaması konusunda uyardı. Dünya Bankası da sarı metal için 2022 yılında yükseliş tahmini açıkladı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...