Tgrt Haber

Türk Gıda Kodeksi'ne AB ayarı: Gıda işletmelerine imalattan, depolamaya yeni denetim geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Kasım 2023 11:59 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 13:28
Türk Gıda Kodeksi'ne AB ayarı: Gıda işletmelerine imalattan, depolamaya yeni denetim geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti! Gıdalarda bulunan bulaşanların önüne geçmek için işletmecilere Avrupa Birliği (AB) ayarı geliyor. Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği’ni güncelledi. Artık işletmeler imalattan depolamaya üretimin tüm aşamalarından sorumlu olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı​ Türk Gıda Kodeksi’nde güncellemeye gitti. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle Türk Gıda Kodeksi’nde yer alan gıda işletmelerine dair bulaşanlar ile ilgili işletmenin sorumlulukları genişletilerek AB’nin bulaşanlarla ilgili tüzüğüne uygun hale getirildi.

ÜRETİM ZİNCİRİNİN TÜM AŞAMALARINDA SORUMLULUK ARTIRILDI

Yönetmelikle, gıdaya kasten ilave edilmediği halde birincil üretim aşaması dahil gıdanın üretim, imalat, işleme veya muhafaza aşamalarında ya da çevresel bulaşma sonucu gıdada bulunabilen bulaşanlar için maksimum limitler belirlendi.

BAKANLIK TALİMATIYLA ÖNEMLER ALINACAK

Öte yandan, yönetmelikte yer almayan ancak bilimsel çalışmalar sonucu gıda güvenilirliğini tehdit edeceği ortaya konulan bulaşanlar için, Bakanlığın talimatlarıyla gıda işletmelerinin önlem almaları sağlanacak.

Gıda işletmelerine yönelik Türk Gıda Kodeksi​ Bulaşanlar Yönetmeliği için tıklayın

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...