Tgrt Haber

Türk İHA'ları şimdi de Japon basınında

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Nikkei
18 Ağustos 2023 12:08 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 17:47
Türk İHA'ları şimdi de Japon basınında

Türk İHA'larının sektöründeki başarısı Japonların da dikkatini çekti. Ülke basınında yer alan haberde "İstanbul'da yapılan insansız hava araçları asimetrik savaşta değerli olduğunu kanıtladı" ifadesi yer alırken, Baykar'ın yeni hedefi de haberde yer buldu.

Türkiye'nin silahlı ve silahsız insansız hava araçları (SİHA-İHA) sektöründeki başarısı dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Çok sayıda ülkenin ithal ederek, savunma envanterine aldığı SİHA​'lara bir övgü de Japon basınından geldi.

Japonya​'nın önde gelen gazetelerinden Nikkei, sayfalarına taşıdığı analiz haberde, Baykar​'ın başarısına dikkat çekerek "Türk drone üreticisi Baykar, küresel nüfuzunu genişletmeyi hedefliyor" yorumuna başlığında yer verdi.

Haberde "İstanbul'da yapılan insansız hava araçları 'asimetrik savaş'ta değerli olduğunu kanıtladı" denildi

"SEKTÖRÜN EN ÜNLÜSÜ"

Şirketin Ukrayna savaşı sırasında dünyanın tartışmasız en ünlü SİHA üreticisi haline geldiğini yazan Japon gazete, "TB2, savaş alanını kasıp kavurdu ve tank üstüne tank imha ederek Rusya'nın Kiev'e yürüyüşünü durdurmada çok önemliydi. Daha önce insansız hava araçları, Azerbaycan, Libya ve Suriye'yi içeren savaşların sonuçlarını değiştirmeye yardımcı oldu" ifadelerini kullandı

Bu başarıların ardından TB2​'ye yönelik küresel bir talep oluştuduğunu belirten Nikkei, Baykar'ın ihracatı rakamlarına dikkat çekerek şu yorumlara yer verdi: "2018'den bu yana Baykar, insansız hava araçları için en az 30 ülke ile sözleşme imzaladı. Geçen yıl Baykar, gelirinin yüzde 99'undan fazlasını oluşturan 1,1 milyar doları aşkın ihracat açıkladı."

Kaynak: Nikkei

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...