Tgrt Haber

TÜRK-İş’ten iddialara yalanlama! ‘Asgari Ücret teklifi netleşti’ haberleri gerçeği yansıtmıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Aralık 2023 11:57 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 12:04
TÜRK-İş’ten iddialara yalanlama! ‘Asgari Ücret teklifi netleşti’ haberleri gerçeği yansıtmıyor

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri için süreç başlıyor. Toplantı tarihi 11 Aralık olarak duyurulurken, Türk-İş’ten de asgari ücret beklentisini açıklamıştı. Açıklamanın ardından bazı basın yayın kuruluşlarında yapılan haberler ile ilgili Türk-İş’ten yalanma geldi. Açıklamada "Asgari Ücret teklifi netleşti" haberleri gerçeği yansıtmıyor” ifadelerine yer verildi.

Milyonlarca çalışanın maaş zammını belirleyecek asgari ücret​ görüşmeleri başlıyor. Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 11 Aralık’ta yapılacak toplantısına çevrilirken Türk-İş’in asgari ücret ile ilgili dün çıkan haberlere yalanlama geldi. TÜRK-İŞ’ten “Asgari Ücret teklifi netleşti” haberlerine ve bu yöndeki iddiaları gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

‘ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ NETLEŞTİ’ HABERLERİ DOĞRU DEĞİL

TÜRK-İŞ​ Genel Kurulu’nda Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok” sözleri üzerine “TÜRK-İŞ’in ‘Asgari Ücret teklifi netleşti’ şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

“KOMİSYON ÜYELERİ İLE KARAR VERİLECEK”

TÜRK-İŞ’in yaptığı açıklamada, Genel Başkan Atalay’ın Asgari Ücret ile ilgili özel bir televizyon kanalına verdiği röportajında muhabirin Açlık Sınırı​ ile ilgili sorusu üzerine, “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok” ifadeleri üzerine kamuoyunda ‘TÜRK-İŞ’in 2024 yılı Asgari Ücret ile ilgili taban fiyatı belli oldu’ şeklinde açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Yapılan yazılı açıklamada, asgari ücret taban fiyatının komisyon​ toplantılarının ardından masada bulunan komisyon üyeleri ile karar verileceği yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...