Tgrt Haber

Türk mobilyası dünyaya açılıyor! Yeni pazarlar için harekete geçildi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Ocak 2024 14:39 - Güncelleme : 14 Ocak 2024 14:43
Türk mobilyası dünyaya açılıyor! Yeni pazarlar için harekete geçildi

Mobilya sektöründen 2024 atılımı geliyor. Akdenizli mobilya ihracatçıları geçen yıl 892 milyon dolarlık dış satım yaptı. 2023'te birlik bünyesindeki ihracat, önceki yıla oranla yüzde 5,8 düşüş gösterince sektörün kayıpları telafi etmek için alternatif Pazar arayışı başladı. Sektör, Türk mobilyasını dünyaya tanıtacak.

Türk mobilya sektörü 2024 hedeflarini belirledi. Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) bünyesinde 2023'te 892 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirildi. AKAMİB'in açıklamasına göre, 2023'te birlik bünyesindeki ihracat​, önceki yıla oranla yüzde 5,8 düşüşle 892 milyon dolar oldu. En fazla dış satım Irak, Almanya​ ve Libya'ya yapıldı.

TÜRK MOBİLYASI DÜNYAYA AÇILIYOR!

2023 yılında bir önceki yıla oranla yaşanan düşüş sektörü harekete geçirdi. Açıklamada görüşlerine yer verilen AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, yeni yıla pozitif hedeflerle başladıklarını belirtti.

Kayıpları telafi etmek için alternatif pazarlara yöneldiklerini kaydeden Kılıçer, "Ertelenen taleplerin 2024'te geleceğine, hem üretimimizi hem de ihracatımızı artıracağımıza inanıyoruz. Başta ABD olmak üzere dünyanın her noktasında önce Türkiye, sonra Türk mobilyası algısını güçlendirecek tanıtımlar yapmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...