Tgrt Haber

Son dakika! Türk Telekom'dan 'internete zam' açıklaması

01 Nisan 2022 15:50 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 16:22
Son dakika! Türk Telekom'dan 'internete zam' açıklaması

Son dakika haberi: Türk Telekom, toptan internet tarife fiyatlarına yüzde 67'lik zam yapılacağı iddialarını yalanladı. Toptan aylık fiyatlarındaki zammın haziranda geçerli olacağı ve parakende fiyattaki artışın söz konusu oranlarda olmayacağı aktarıldı.

Türk Telekom tarafından internet fiyatlarına yüzde 67'lik zam yapılacağı iddialarına yalanlama geldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Toptan seviyedeki port ve transmisyon ücretlerinde Şubat 2020’den bu yana herhangi bir fiyat artışı yapılmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"ZAM ENFLASYONUN ÇOK ALTINA OLACAK"

"Aradan geçen iki yılı aşkın süre zarfında dünya ve Türkiye ekonomisindeki konjonktüre bağlı olarak maliyetleri doğrudan etkileyen ekonomik parametrelerde ciddi değişiklikler yaşanmıştır. Şubat 2020’den bugüne iletim maliyetleri önemli ölçüde artmış olmasına rağmen transmisyon ücretlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir."

Toptan seviyede gerçekleştirilen fiyat düzenlemesinin perakende internet ücretlerine yansımasının internet servis sağlayıcı işletmelerin kendi stratejileri kapsamında belirleneceğine işaret edildi.

"1 HAZİRAN'DAN İTİBARET GEÇERLİ OLACAK"

Açıklamada, "Bu artışın iddia edilen oranların ve enflasyonun da çok altında olacağı öngörülmektedir" denildi. Toptan seviyedeki hizmetler için öngörülen güncelleme teklifi, 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağı aktarıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...