Tgrt Haber

Türk ürünleri bir bir patent alıyor! Ayaş domatesi AB Resmi Gazetesi'nde

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ağustos 2023 11:25 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 11:45
Türk ürünleri bir bir patent alıyor! Ayaş domatesi AB Resmi Gazetesi'nde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ayaş domatesinin inceleme süreçlerinin ardından AB Resmi Gazetesi'nde yerini aldığını duyurdu. Kacır, AB nezdinde 42 başvurunun daha incelemede olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji BakanıMehmet Fatih Kacır, Ayaş domatesi için başvurulan coğrafi işaret sürecinin tamamlanmasının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yerini aldığını duyurdu.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemiz, yerel değerlerimiz için Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) aracılığıyla AB Komisyonu​'na coğrafi işaret başvurularını sürdürüyor. Ayaş domatesi, inceleme süreçlerinin hızlıca tamamlanmasıyla AB Resmi Gazetesi'nde yerini aldı. AB nezdinde 42 başvurumuzun daha inceleme süreçleri devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Bakan Kacır, Ayaş domatesinin Türkiye'nin AB Komisyonu​ nezdinde en kısa süre içinde yayımlanan coğrafi işaret başvurusu olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin AB nezdinde 13 tescilli coğrafi işareti bulunduğunu ifade eden Kacır, "İlan aşamasında olan Milas yağlı zeytininin itiraz süresi 16 Ağustos'ta, Ayaş domatesinin itiraz süresi 4 Kasım'da sona erecek. 2023 yılı bitmeden AB'de tescilli coğrafi işaretlerimizin sayısı 15'e yükselecek." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin AB'de tescilli Antakya künefesi, Aydın inciri, Aydın kestanesi, Bayramiç beyazı, Çağlayancerit cevizi, Edremit zeytinyağı, Gaziantep baklavası, Gemlik zeytini, Giresun tombul fındığı, Malatya kayısısı, Milas zeytinyağı, Suruç narı ve Taşköprü sarımsağı olmak üzere 13 coğrafi işareti bulunuyor. Bunun yanında AB'de ilan aşamasında olan iki, inceleme süreçleri devam eden 42 coğrafi işaret başvurusu yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...