Tgrt Haber

Türkiye ve BAE'den yeni ticaret hedefi: 40 milyar dolar

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Temmuz 2023 21:25 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 21:40
Türkiye ve BAE'den yeni ticaret hedefi: 40 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında yarın ziyaret edeceği Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ile ticaret hacmini genişletmeyi planlıyor. BAE Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, ziyaretin ekonomik, ticari, sağlık ve enerji alanlarında yeni fırsatlar çıkaracağını söylerken ticaret hacminin önümüzdeki yıllarda 40 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

BAE​ Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın yarın gerçekleştireceği BAE ziyaretine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretin son derece kritik olduğunu belirten Zahiri, ülke liderlerinin ikili anlaşmalara imza atacağını öne sürdü. 

Türkiye-BAE ilişkilerinin, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın ardından sürekli gelişme halinde olduğunu söyleyen Zahiri, anlaşmanın ikili ilişkiler ve ortaklığın güçlendirilmesi çerçevesinde daha geniş ufuklar açmak için yeni bir dönemi temsil ettiğini; ticaret, yatırım ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek, bir kalkınma ortaklığı kurmak ve ortak çıkarlar inşa etmeyi hedeflediğini belirtti. 

İKİ TARAF İÇİN DE ÖNEMLİ 

Erdoğan'ın BAE ziyaretinin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi iletişimin artırılmasına yönelik ortak çabalar çerçevesinde gerçekleştiğini, yapılacak görüşmelerin, her iki taraf için de önemli olacağını kaydeden Zahiri, şunları söyledi: 

"Ziyaretin sonuçlarının, ekonomi, ticaret, yatırım, ulaştırma, sağlık ve enerji alanlarında yeni yatırım fırsatları arama ve yeni sektörlerde ticaret alışverişini ve ortak işbirliğini geliştirme yoluyla birçok alanda ilişkilerin seviyesini ilerleteceğine inanıyoruz.

Bu ziyaret​ sırasında özellikle ticaret hacminin gelecek yıllarda yaklaşık 40 milyar dolara çıkarılması yönündeki karşılıklı istek ile iki ülke için öncelikli tüm alanlarda ilişkileri geliştirmenin yolları ele alınacak." 

"GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİNE İNANIYORUZ"

Büyükelçi Zahiri, BAE tarafının işbirliği isteğine değinerek "BAE tarafından çeşitli alanlarda daha güçlü işbirliği için ortak bir istek olduğuna hepimiz inanıyoruz. Ekonomi, yatırım, altyapı, turizm, kültür, gıda güvenliği, yenilenebilir enerji, çevre, teknoloji ve diğer hayati alanlar başta olmak üzere sürdürülebilir kalkınma hedeflerine hizmet eden alanlarda ekonomik ortaklığımızı geliştirmek için pek çok umut verici fırsat bulunuyor" dedi. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...