Tgrt Haber

Türkiye ve Mısır arasında yeni zirve: Sanayide işbirliği için ortak adımlar atılıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ağustos 2023 20:58 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 21:01

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler normale dönmeye başladı. İki ülke arasında karşılıklı elçilik atama kararı sonrası ilişkiler iyice ivme kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmed Samir Saleh arasında yapılan görüşmede ortak ve kapsayıcı bir sanayi işbirliği anlaşması hazırlıklarına başlanması konusunda fikir birliğine varıldı.

Mısır​ eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesi üzerine kopma noktasına gelen Türkiye​ ile Mısır arasındaki ilişkiler normale dönmeye başladı.

İki ülke arasında karşılıklı elçilik atama kararı ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır​ ile Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Saleh arasında bir görüşme gerçekleşti.

Saleh ile beraberindeki heyeti bakanlıkta ağırlayan Kacır, iki ülke arasında sanayi, kritik teknolojiler, Ar-Ge, yatırımlar ve girişimcilik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Mısır'ın son dönemde karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirebilmesi adına olumlu gelişmeler yaşandığına işaret eden Kacır, iki ülkenin birbirini tamamlayıcı fırsatlara sahip olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Saleh arasında bir görüşme gerçekleşti.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Saleh de konuşmasında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülke arasındaki işbirliğini daha da ileri götürmek için çalışacaklarını belirten Saleh,  Türk yatırımcıların karşılaştıkları zorlukların giderilmesine ilişkin Mısır'ın gerekli kolaylıkları sağlayacağını bildirdi.

Ayrıca, iki bakan, ortak ve kapsayıcı bir sanayi işbirliği anlaşması hazırlıklarına başlama kararı aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Saleh arasında bir görüşme gerçekleşti.

YILLAR SONRA İLK GÖRÜŞME KATAR'DA GERÇEKLEŞMİŞTİ

2022 yılının aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi, Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nın açılışında bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından ise iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yükseltilerek karşılıklı büyükelçi atanması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci turu sonrasında ise Sisi, Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...