Tgrt Haber

Gaz dağıtım merkezi için ilk adım geldi! Gazprom açıkladı: Parametreler Türkiye'ye ulaştı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 16:59 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 17:39
Gaz dağıtım merkezi için ilk adım geldi! Gazprom açıkladı: Parametreler Türkiye'ye ulaştı

Ukrayna savaşıyla birlikte Türkiye-Rusya ilişkileri günden güne güçlenirken, Gazprom'dan Türkiye'de gaz dağıtım merkezi kurulması için ilk adım geldi. İlgili parametreler ve işleyiş prensiplerini içeren belgelerin Türkiye'ye iletildiği açıklandı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupa’ya doğal gaz aktarımında kullanılan Kuzey Akım 1​ Boru Hattı sabotajlar sonucu devre dışı kalmıştı. Vladimir Putin​ de Avrupa'da enerji krizinin çözümü için Türkiye​'yi adres göstermişti. Putin, Türkiye’de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurulabileceğini söylemiş Türkiye’den de Putin'in bu açıklamasına olumlu cevap gelmişti.

Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulması için istişareler devam ederken dün Rusya​ Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın karşılıklı yarar sağlayan çok yönlü işbirliğini geliştirme niyeti yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını söyledi.

Ukrayna savaşıyla birlikte derinleşen Türkiye-Rusya ilişkileri günden güne güçlenirken, Gazprom'un yıllık raporunda, Ekim 2022’den beri Türk ortakları ile Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturulması için çaba gösterildiği belirtildi.

“PARAMETRELER TÜRKİYE’YE İLETİLDİ”

Raporda ek olarak, “Rusya tarafı, gaz merkezi oluşturulmasına ilişkin kendi konseptini, merkezin parametreleri ile işleyiş prensiplerini Türk tarafına iletmiştir'' ifadeleri yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...