Tgrt Haber

Türkiye'de ilk kez uygulanıyor: Akaryakıt desteği başladı, vatandaşlar akın etti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Aralık 2022 13:47 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 17:10

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında on binlerce çiftçiye mazot desteği verilmeye başlandı. Uygulamaya yoğun ilgi gösteren çiftçiler, anlaşmalı akaryakıt istasyonlarına akın etti.

Gaziantep​ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Çiftçi Kart" projesi şehirdeki çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Türkiye'de ilk kez bir belediye tarafından hayata geçirilençiftçiye yüzde 100 hibeli destek projesi ile kentteki 33 bin 180 çiftçiye güncel değeri 110 milyon TL'yi bulan toplamda 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği sağlanıyor.

TRAKTÖRLERLE AKIN ETTİLER

Kartların dağıtımına başlanması ile birlikte traktörler akaryakıt istasyonlarına akın etti. Kimi çiftçiler traktörleri ile kimileri ise diğer araç ve bidonlarla benzin istasyonlarına gelerek, mazotunu aldı.

Türkiye'de ilk kez uygulanıyor: Akaryakıt desteği başladı, vatandaşlar akın etti

BİNLERCE ÜRETİCİ YARARLANACAK

Mazot dağıtımı ile ilgili bilgi veren Türkiye Petrolleri Selimiye Şubesi İşletme Sahibi Mehmet Özdemir, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere verilen yakıt desteğini dağıtıyoruz. Çiftçilerimiz destekten memnun ve yakıtlarını alıp rahatlıkla kullanacaklardır. İslahiye ilçemizde yaklaşık 3 bin çiftçimize yakıt desteğini vermeyi hedefliyoruz. Bu desteği tüm Türkiye Petrolleri verebiliyor” diye konuştu.

"DEVLETİMİZ ÇİFTÇİLERİN YANINDA"

Proje ile destekten faydalanan çiftçilerden Semih Şahin, “Devletimiz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından mazot desteği veriliyor. Belediye Başkanımız Fatma Şahin​, başta olmak üzere tüm idareciler, çiftçilerin yanında olduğunu böyle bir günde gösterdi. Akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğu dönemlerde insanların alım gücünün düşük olduğu zamanlarda, böyle bir destek bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tahsin 23 Şubat 2023 01:16

Ne zamana kadar geçerli yakit

Sonraki Haber Yükleniyor...