Tgrt Haber
BIST
10032.73
%1.47
(144.99)
Dolar
34.1297
%-0.02
(-₺0.01)
Euro
38.098
%0.47
(₺0.18)
Sterlin
45.7108
%0.3
(₺0.14)
Altın
2985.106
%0.9
(₺26.58)
Bitcoin
$63311
%-0.25
Ethereum
$2618.2
%-1.85
AVAX
27.18
%-0.4
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 6 dakika önce

Bitcoin için Harrıs mi Trump mı? Piyasa bambaşka bir hikayeye bürünecek: Uzman BTC için net konuştu

Fed'in 50 baz puanlık jumbo indirimine karşılık özellikle bitcoinde çok fazla yükseliş yaşanmadı. Bitcoin fiyatında İlk etapta yukarı yönlü ataklar gelse de hafif bir gerileme yaşandı. ABD başkanlık seçimlerinde aday olan Kamala Harrıs ve Donald Trump'ın dijital paralarla ilgili pozitif açıklamaları bulunuyor. Peki, bu açıklamalar piyasalara pozitif mi yansıyor? Bitcoin hangisini tercih ediyor? Para ve kripto para uzmanı Helin Çelik, bitcoin ve altcoin fiyatlarını yorumladı.
 - Beştepe son noktayı koydu
4 saat 23 dakika önce

Son dakika | Borsa - kripto vergisi konusunda flaş gelişme! Beştepe'den açıklama geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmayacağını, borsa ve kripto vergilerinin de gündemlerinden düştüğünü ifade etti.
 - En çok satan SUV modeller belli oldu
4 saat 34 dakika önce

Dünya devleri arasında Fiat Egea sürprizi! En çok satan SUV model otomobiller belli oldu

Tüm dünyada en çok tercih edilen otomobil çeşitleri SUV modeller olurken Türkiye'de de bu modeller satışların zirvesinde. Türkiye'de otomobil satışları Ocak-Ağustos döneminde 762 bin 152 adet oldu. Türkiye'nin en çok satan SUV modelleri belli oldu. İşte detaylar...
Ekonomi - Ekonomi
5 saat 4 dakika önce

Çin sıkıntılı ekonomiyi canlandırmak için harekete geçti! Yılların en cesur teşviki uygulamaya kondu

Çin Merkez Bankası, Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana en güçlü ekonomik teşvik önlemlerini açıklayarak, uzun süredir devam eden emlak krizi ve güçlü dezenflasyonist baskılarla boğuşan ekonomiyi canlandırmanın zorluğunu vurguladı. Bir dizi politika destek önlemi duyuran Çin Halk Bankası'na rağmen bazı uzmanlar bunların yeterli olmayabileceğinden endişe ediyor.
Ekonomi - Ekonomi
5 saat 13 dakika önce

Euro Bölgesi'ndeki ticari faaliyetler beklenmedik şekilde daraldı! İyimser hava geride kaldı

Avro bölgesinde iş faaliyetleri bu ay keskin ve beklenmedik bir şekilde daraldı. Blokun baskın hizmet sektörü yatay seyrederken, imalat sektöründeki gerileme hızlandı.Gerileme genel olarak Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da daha da derinleşirken, para birliğinin ikinci büyük ekonomisi olan Fransa'da Ağustos ayındaki Olimpiyatların ardından daralma tekrar başladı.
 - SGK'da önemli değişiklik
5 saat 25 dakika önce

Emeklilik yaşı 4 yıl azaldı 49 oldu! SGK'da önemli değişiklik: Emekli sayısı sigortalı çalışan sayısını geçti

Kadınlarda ve erkeklerde emeklilik yaşı düştü. Son düzenlemeler ile birlikte emeklilik yaşı 4 yıl azalarak 49 oldu. SGK 2023 yılı istatistikleri emekli sayısının bazı illerde sigortalı çalışan sayısını geçtiğini ortaya koydu. EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olanlar SGK'da önemli değişikliklere yol açtı. Emekli maaşı alanların sayısı önceki yıla göre 2 milyon kişi artarak 2023 yılında 11,5 milyon kişi oldu.
Ekonomi - Ekonomi
6 saat 41 dakika önce

Gecelik faiz yine politika faizini geçti! Fazla likidite koşulları değişti

Merkez Bankası'nın yeni attığı adımlar sonrası gecelik faiz yeniden yükseldi. Gecelik faiz politika faizini aştı. Serbest piyasada dolar fiyatı 34 seviyesinin üzerinde seyrediyor. Merkez Bankası, TL likidite yönetimi çerçevesinde likidite fazlasını azaltmayı amaçlayan yeni adımlarını hayata geçirdi. Bu adımların ardından gecelik faiz politika faizinin üzerine çıktı.
 - 'Gram altın daha dolardan destek almadı'
6 saat 57 dakika önce

İslam Memiş 'Gram altın fiyatı daha dolardan destek almadı' dedi: Elinde altın bulunduranlara seslendi

Bu hafta borsa tarafında pozitif beklenti devam ederken dolar karşısındaki varlıklarda kar satışları bekleniyor. Dolar karşısındaki ons altın fiyatı, petrol fiyatları ve euro dolar paritesi gibi enstrümanlar hareketlendi. Finans analisti İslam Memiş, yeni haftaya dair beklentilerini paylaştı. Memiş, 'Kesinlikle malınıza sahip çıkın' diyerek gram altın fiyatının geleceği seviyeyi açıkladı.
 - Her şartta 20 bin lirayı geçiyor
7 saat 40 dakika önce

Asgari ücret için 7 formül masaya yatırıldı! Her şartta 20 bin lirayı geçiyor

Asgari ücret tahminleri havada uçuşurken, yetkili kurumlar tarafından masaya konulan 7 formül netleşti. Tüm ihtimaller 20 bin lira üzerine işaret ediyor. İşte ihtimaller...
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 47 dakika önce

İmalat sanayi kapasite kullanım oranı eylülde arttı

Merkez Bankası, eylül ayı kapasite kullanım oranını açıkladı. Türkiye genelinde imalat sanayi kapasite kullanım oranı, Eylül'de aylık bazda arttı. Gelen verilere göre imalat sanayi kapasite kullanım oranı eylülde 0,2 puan artışla yüzde 75,9'a yükseldi. Mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı ise aynı dönemde 0,5 puan azalarak yüzde 74,9'a düştü.
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 49 dakika önce

Reel kesim güven endeksi eylülde yükseldi! 5 aylık düşüşün ardından ilk yükseliş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Reel Kesim Güven Endeksi’ni (RKGE-MA) açıkladı. Mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya kıyasla 1,2 puan artış göstererek 99,2 seviyesine çıktı. Mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi ise bir önceki aya göre 0,3 puan artarak 98,8 seviyesine çıktı.
 - Yurt içi bilet fiyatlarında büyük indirim
8 saat 6 dakika önce

THY'den ucuz bilet kampanyası! Yurt içi uçuşlarda 849 liradan başlayan indirimli bilet satılacak

THY'den ucuz indirimli bilet kampanyasını başlattı. Kampanyaya katılanlar yurt içinde 849 liradan başlayan biletlerle seyahat edilebilecek. THY bilet ücretleri tüm yurt içi uçuşlarda EcoFly ücret sınıfında 849 TL oldu.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 19 dakika önce

Sektörel güven hizmet ve perakende ticarette arttı, inşaatta düştü! TÜİK açıkladı

Güven endeksi temmuzda hizmet ve perakende ticarette arttı, inşaat sektöründe azaldı. TÜİK, Hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 33 dakika önce

Mehmet Şimşek'ten New York hamlesi! Doğrudan yatırımlar için harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BM 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta yatırımcılarla kritik görüşmeler yaptı. Mehmet Şimşek, Citibank’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantılarda ABD’nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistleri ile buluştu. Görüşmelerde Türkiye'nin doğrudan yatırımları artırma hedeflerine dikkat çekildi ve ülkenin stratejik avantajları vurgulandı.
 - Akaryakıt fiyatları 50 liraya göz kırpıyor
8 saat 58 dakika önce

Benzin fiyatına beklenen zam geldi: Artış pompaya yansıdı! 24 Eylül güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları dün gece itibariyle değişti. Benzin fiyatına beklenen zam geldi. Gece yarısı açıklanan zam pompaya yansıdı. Güncel benzin, LPG ve mazot fiyatları değişti. Yeni akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından merak ediliyor .İşte 24 Eylül Salı benzin, otogaz ve motorin fiyatları.
 - İlk 10'da sadece 3 marka var
9 saat 27 dakika önce

Otomotiv devlerini 'elektrik' çarptı! İlk 10'a sadece 3 marka girebildi

On yıllardır hegemonyasını sürdüren otomobil üreticileri hızla büyüyen elektrikli otomobil devleriyle boy ölçüşmekte zorlanıyor. Tesla ve Çinli rakipler piyasayı domine ederken yazılım geliştirme konusunda geride kalan dev markalar krizin eşiğinde
 - Altında yeni rekor!
10 saat 46 dakika önce

Altında yeni rekor! İşte 24 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları

Geçtiğimiz haftadan beri rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları haftanın ikinci gününe de rekorla başladı. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2024 altın fiyatları...
 - Dolar kuru sınırlı yükseldi!
10 saat 52 dakika önce

Dolar kuru sınırlı yükseldi! 24 Eylül döviz kurları, dolar, euro, sterlin fiyatı

Döviz kurları, haftanın ikinci işlem gününde sınırlı yükseliş kaydetti. Dolar kuru kritik 34 lira seviyesinin hemen üzerinde seyrediyor. Peki dolar ne kadar oldu? İşte 24 Eylül döviz kurları, dolar, euro, sterlin fiyatı...
Ekonomi - Ekonomi
23 Eylül 2024 - 16:57

ABD'den yeni Çin ve Rus yasağı! Bugün harekete geçtiler

ABD, Çin ve Rus teknolojilerinin bağlantılı araçlara girişini yasaklayacak. Ticaret Bakanlığı'nın pazartesi günü açıkladığı kural, araçları dış dünyaya bağlayan yazılım ve donanımı kapsıyor. Hükümet, kuraldan hangi üreticilerin veya modellerin etkilenmesinin muhtemel olduğunu belirtmedi; kural 30 gün boyunca kamuoyunun görüşüne açık olacak.
 - Kapalıçarşı'da son durum ne? Uzman anlattı
23 Eylül 2024 - 16:07

Altın fiyatlarında benzeri görülmemiş ralli! Kapalıçarşı bir kez daha rekorlara ev sahibi: Mehmet Ali Yıldırımtürk yerinde anlattı

Altın fiyatları, Orta Doğu'daki devam eden gerginlikler ve ABD Merkez Bankası'nın 18 Eylül'de yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi ile yükseldi. Yatırımcıların faiz indirimlerine odaklanmasıyla altın yeni bir rekora imza attı. Ons altın tüm zamanların rekoru 2 bin 632 dolar seviyesini gördü. Gram altın fiyatı da kendini 2 bin 900 lira üstüne taşıdı. Altın fiyatlarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, beklentilerini paylaştı. Kapalıçarşı altın fiyatları hakkında bilgi verdi.
Sona Git