Türkiye’nin ilk yazılım lisesi kuruldu
İstanbul’daki Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim ve öğretime artık Türkiye’nin ilk yazılım lisesi olarak devam edecek.
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Milli Eğitim Bakanlığı ile Mesleki Eğitim İş birliği Protokolü kapsamında İstanbul’daki Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) “Türkiye’nin ilk yazılım lisesi” olarak faaliyetine devam etmesine karar verildi. Böylece Türkiye’nin ilk yazılım meslek lisesi olarak “Yazılım Lisesi Mükemmeliyet Merkezi” kurgusuyla faaliyetini sürdürecek.
“Yazılım Lisesi Mükemmeliyet Merkezi” kurgusuyla faaliyetini sürdürecek lise, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibarıyla öğrenci kabul edecek. Okulun, başarı sıralamasında en üst sıralarda yer alması hedefleniyor.
“BU MODELDEKİ OKULLARIN SAYISI ARTACAK”
MEB ile olan iş birliklerinin geleceğin mesleklerine ve gelecekte sanayinin neye ihtiyacı olacağına yönelik eğitim planlarının oluşmasına katkı sağladığını dile getiren İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan şu değerlendirmede bulundu:
“Yazılım Meslek Lisesi de bu boyutta bir çalışma. Görüyoruz ki artık yüksek teknolojiye odaklanan bir sanayide, sanayi 4.0’ların, 5.0’ların konuşulduğu bir dönemde, normal, rutin meslekler kadar ileri teknoloji de her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Yazılım da tartışmasız bu konudaki en önemli alanlardan biri. Gençlerimizin bu konudaki yoğun ilgisini artık hepimiz görüyoruz” dedi.
GELECEĞİN YAZILIMCILARI YETİŞTİRİLECEK
Bahçıvan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kabul etmeliyiz ki artık her şeyi üniversite ve fakülte boyutunda çözmek mümkün değil. Biz, yazılımcılığın da meslek lisesi boyutunda aranan elemanlar yetiştirmek adına önemli bir fırsat havuzu olabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda İstanbul’da ilk yazılım meslek lisesi modelini bu öğretim yılında hayata geçireceğiz. Diğer okullarımızda olduğu gibi bu okulda da yine sanayi odamızın temsilcisi olan sanayicilerimiz, işin içinde yer alacaklar. Yazılım Meslek Lisesinin ülkemizin en kıymetli okullarından biri olacağına ve geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek anlamında oluşacak olan bu modeldeki okulların sayısının ülkemizde önümüzdeki eğitim yıllarında hızla artacağına inanıyorum.”