Tgrt Haber

Türkiye'ye iyi, Rusya'ya kötü haber

15 Ocak 2016 14:46
Türkiye'ye iyi, Rusya'ya kötü haber

UBS, son dönemdeki küresel oynaklığı yeniden değerlendirerek Türkiye için 2016 büyüme tahminini yukarı yönlü revize ettiğini bildirdi.

UBS, yeni petrol fiyat tahminlerinin ve Çin'e ilişkin endişelerin döviz piyasasında oluşturduğu kargaşanın ardından Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesi (EMEA) için görünüm yeniden değerlendirdiğini ve Türkiye için 2016 büyüme tahminini yukarı yönlü revize ettiğini bildirdi. UBS, asgari ücret artışı, mali genişleme, düşük petrol fiyatlarının ışığında Türkiye için 2016 büyüme tahminini yüzde 3,3'ten 4,0'a çıkardı. UBS raporunda Rusya için GSYH daralma beklentisini de yüzde 0,4'ten yüzde 1,2'ye yükseltti. Rusya ve Güney Afrika için beklentilerinin piyasa beklentisinin ciddi şekilde altında olduğunu ifade eden UBS Türkiye için ise piyasa beklentisinden daha olumlu olduklarını vurguladı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...