Tgrt Haber

Tutanaklar öncesinde dolar rekora yöneldi

18 Kasım 2015 13:41
Tutanaklar öncesinde dolar rekora yöneldi

Faiz artışının zamanlamasına ilişkin mesajların aranacağı Fed tutanakları öncesinde dolar rekora gidiyor. dolar endeksi 2005`ten bu yana en yüksek kapanışa hazırlanırken, yurt içinde ise dolar/TL 2.86`nın üzerinde.

Amerikan Merkez Bankası'nın son toplantısının tutanakları öncesinde Bloomberg Dolar Spot Endeksi 2005 yılından bu yana en yüksek kapanışa gidiyor. Yurt içinde ise dolar/TL 2.86'nın üzerinde seyrini sürdürüyor.
Bloomberg News'un haberine göre, dolar güçlenirken altın ve bakır fiyatlarının da yaklaşık 5 yılın en düşük seviyeye indiği görülüyor. Yatırımcıların 2006 yılında bu yana ABD'deki ilk faiz artışının Aralık'ta gerçekleşeceğini fiyatlamaları dolayısıyla euro da dolar karşısında neredeyse 7 yılın en düşük seviyesinden işlem görüyor.
Westpac Banking kur stratejisti Sean Callow, Fed'in Aralık ayında faiz artışına başlamasının muhtemel olduğunu, bunun da toplamda doları destekleyen bir ortam oluşturduğunu belirtti.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi Hong Kong saati ile 13:27'de yüzde 0,1 yükselerek başladığı 2005 yılından bu yana en yüksek kapanışa yol aldı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...