Uçak rötarları yolcuları bezdirdi! Havacılıkta şikayetler arttı beklenen çağrı geldi
Uçakla seyahat edenler rötarlar, havada uzun süre beklemeler gibi problemlerden şikayetleri giderek artıyor. Hava trafiği çalışanlarının iş yavaşlatma eylemleri sonrası havacılık sektörü dernekleri toplanarak açıklama yaptı.
Son dönemde hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarındaki kötüleşmeyi gerekçe göstererek inisiyatif almadan çalışmalarıyla, uçuş sürelerinin uzaması ve rötarlar yolcuları seyahat etmekten usandırdı.
Turizm sezonunda bu yaşananların ülkeye zarar verdiğini söyleyen dernekler toplanarak ortak deklarasyon yayınladı. Yolcuların mağdur edilmemesini isteyen dernekler iş yavaşlatma eylemlerini bekletmelerini söyledi.
5 DERNEK TOPLANDI
Havalimanları İşletme Hizmetleri ve İdari Çalışanlar Derneği (HAVAÇAD), Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği (SİHAGÜVDER), Havacılık Teknik Elemanları Derneği (HAVATED), Sivil Havacılık Mekaniği Teknik Elemanları Derneği (SİHAMED), Havalimanları Ulaştırma Çalışanları Derneği (HAVA-ULAŞ-DER) ortak deklarasyon yayımladı.
"İŞ YAVAŞLATMA EYLEMLERİNİ ÖTELEYİN, TURİZM ZARAR GÖRÜYOR"
Deklarasyonda, rekor üstüne rekor kıran, adeta kendiyle yarışır hale gelen turizm sezonuna odaklanarak, havacılık faaliyetlerinde, emniyeti ve güvenliği zafiyete uğratmayacak şekilde her türlü iş ve işlemlerin her daim yerine getirildiği ve bundan sonra da yerine getirileceği bildirilerek, "Havacılık sektörü çalışanlarına, yolcuların mağduriyet yaşamaması için iş yavaşlatma eylemlerini bekletmeleri ya da ötelemeleri için çağrıda bulunuyoruz. Söz konusu eylemler yoğun yaz sezonunda ülkeye, hava yolu şirketlerine ve turizme zarar verirken, yolcuların da mağdur olmasına neden oluyor." ifadeleri kullanıldı.
"MİLLİ MENFAATLER ODAĞI" VURGUSU
Ülkenin, içinden geçtiği ekonomik dar boğazdan çıkışını kolaylaştıracak en önemli gelir kaynaklarının başında gelen turizmin, en büyük itici gücü olan havacılık endüstrisinde, dünya liderliği hedefi için durmaksızın çalışılacağı vurgulanan deklarasyonda, zirvede daim olmak ve çıtayı daha da yükseğe taşıyabilmek için tüm motivasyonun ve tüm konsantrasyonun, "Türkiye Yüzyılı"na yakışır biçimde "Milli menfaatler" odağına çevrilmesi gerektiği belirtildi.
Deklarasyonda, şunlar kaydedildi:
"Bu sürecin hilafına hareket eden ya da edecek her türlü gerçek ya da tüzel kişinin/yapının karşısında dimdik duracağımızı, kamuoyu huzurunda beyan ederiz. Yeni yasama döneminde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğümüz önderliğiyle tüm çalışanları kapsayacak adil ve hakkaniyet odaklı, 'havacılık tazminatı' çalışması başta olmak üzere diğer hak ve menfaatlere ilişkin çalışmaların yapılacağı konusunda kuşkumuz bulunmamaktadır. Yaşanan tüm olumsuzlukları unutarak, birlik ve beraberlik ruhuyla Türkiye Yüzyılı vizyonunda, güçlü bir havacılık endüstrisi için hep birlikte çalışacak ve hep birlikte başaracağız."