Tgrt Haber

UEFA'nın 6 milyar euroluk destek paketinde sona gelindi

13 Ağustos 2021 14:17
UEFA'nın 6 milyar euroluk destek paketinde sona gelindi

UEFA'nın Avrupa futbol kulüpleri için hazırladığı 6 milyar euroluk destek paketinde son aşamaya gelindi.

Avrupa futbol otoritesi UEFA'nın salgından olumsuz etkilenen Avrupa futbol kulüpleri için hazırladığı 6 milyar euroluk (7 milyar dolar) destek paketinde son aşamaya geldiği belirtildi.

Bloomberg'de yer alan haberde, UEFA'nın finansman planını önümüzdeki haftalarda açıklanmasının beklendiği ifade edildi. Paket bir yıldan fazla stadyumlarını seyircilere kapatmak zorunda kalan kulüplere ve düşen yayıncılık gelirlerine karşı yardım etmek üzere tasarlandı.

Kaynaklara göre UEFA’nın planı içinden 2 milyar eurodan 6 milyar euroya kadar acil fon gelecekteki krizler ve finansal fair play kurallarının etkilerine karşı korumak üzere kulüplerin kullanımına sunulacak. Plan kapsamında kulüpler düşük borçlanma faizleriyle fonlara erişebilecek ve mevcut borçlarını beş ile yedi yıl vadede yeniden yapılandırabilecek. 

Bir kaynağa göre UEFA, süper zengin sahipleri olan Chelsea, Manchester City gibi kulüplerin maddi avantaj sağlamalarından kaçınmak için oyuncu maaşlarına da tavan uygulaması getirmeyi planlıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...