Tgrt Haber

Uluslararası kuruluş Türkiye ekonomisini değerlendirdi, büyüme tahminini düşürdü

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Reuters
17 Mart 2023 15:27 - Güncelleme : 17 Mart 2023 15:36
Uluslararası kuruluş Türkiye ekonomisini değerlendirdi, büyüme tahminini düşürdü

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti. Buna göre, Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini yüzde 2,8'e çekti. 2024 için büyüme tahminini ise yüzde 3,8 olarak açıkladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye​'nin büyüme tahminini revize ederek yüzde 3'ten yüzde 2,8'e düşürdü.

2024 TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

OECD​ raporunda, "Türkiye'deki aktivitenin depremde yaşanan büyük kayıplar tarafından 2023'ün başında sınırlı kalmasını bekliyoruz. Ancak yeniden inşa başladığında harcamalar artacak” açıklaması yaptı.

KÜRESEL BÜYÜME TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Örgüt, küresel büyüme tahmini​ bu yıl için yüzde 2,2'den yüzde 2,6'a çıkardı. 2024 için büyüme tahmini de yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a yükseltildi. Küresel ekonomik görünüm birkaç ay öncesine kıyasla iyileşse de artan faiz oranları ekonomik görünüme yönelik risklerin yüksek kalmasına neden oluyor.

 

 

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...