Tgrt Haber

Euro'nun da tahtı sallandı: Son 3 yılın en düşük seviyesinde

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Foreks Haber
18 May 2023 09:49 - Güncelleme : 18 May 2023 10:44
Euro'nun da tahtı sallandı: Son 3 yılın en düşük seviyesinde

Çin yuanı, tarihte ilk kez Çin'in sınır ötesi işlemlerinde en çok kullanılan para birimi olarak ABD dolarını mart ayında geride bıraktı. Gelişmelerin ardından gözler dolara çevrilirken benzer bir gelişme euro cephesinde de yaşandı. SWIFT verilerine göre euronun uluslararası ödemeler için kullanımı Nisan ayında son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Dünya, ABD ekonomisindeki gelişmelere odaklanırken küresel piyasalar Çin para birimi yuanda yaşanan gelişmeleri konuşuyor. Diğer yandan Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği SWIFT, euroya ilişkin önemli verileri paylaştı. 

SON 3 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

Forerk Haber’de yer alan habere göre, SWIFT (Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği) verilerine göre euronun uluslararası ödemeler için kullanımı Nisan ayında son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.  Euronun uluslararası ödemelerde payı azalırken Çin yuanının payı 5 ayın en yükseksek seviyesine çıktı. ABD doları​ kullanımı da arttı.

DOLAR KULLANIMI ARTTI

SWIFT verilerine göre Nisan ayında uluslararası ödemelerde euronun kullanım oranı Mart ayındaki yüzde 32,64'ten yüzde 31,74'e indi. ABD dolarının kullanımı yüzde 41,74'ten yüzde 42,71'e yükseldi. Japon yenin uluslararası ödemelerde kullanım oranı da Nisan'da Mark ayında yüzde 4,78'den yüzde 3,51'e düştü. Çin yuananın kullanım oranı yüzde 2,26'daen yüzde 2,29'a çıktı.

Kaynak: Foreks Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...