Tgrt Haber

Üzüm üreticilerine sevindirici haber TARİŞ’ten geldi: Kuru üzüm alım fiyatları arttı…

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2023 16:22 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 16:28
Üzüm üreticilerine sevindirici haber TARİŞ’ten geldi: Kuru üzüm alım fiyatları arttı…

TARİŞ kuru üzüm üreticilerini sevindiren haberi duyurdu. 2023 sezonu için belirlenen 7 numaralı kuru üzüm alım fiyatını 45 TL’den 55 TL’ye yükseldi.

Tariş Üzüm​ Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, 2023 sezonu 7 numara (en düşük kalite) çekirdeksiz kuru üzüm brüt avans fiyatını kilo başına 45 lira olarak açıklamıştı. 1 Eylül itibariyle de kuru üzüm alımları başlamıştı. Öte yandan yetkililer bu yıl kuru üzüm rekoltesinin geçen yıla oranla yüzde 35 oranında daha düşük olduğunu öne sürmüştü ve kuru üzüm üretiminde gerçekleşen rekolte​ kaybı nedeniyle fiyatların artacağı duyurulmuştu.

Üzüm üreticilerine sevindirici haber TARİŞ’ten geldi: Kuru üzüm alım fiyatları arttı…

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, serbest piyasada çekirdeksiz kuru üzümün kilosunun 42 – 45 lira bandında satıldığını aktarmış, açıklanan fiyatın avans fiyat olduğunu ve en düşük kaliteli üzüme verildiğini belirtmişti. Yalvaç geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada “Bu sene üzüm rekoltesi beklenenden çok düşük. Tarım ve Orman Bakanlığı rekolteyi açıklamadı. Fakat, 190-200 bin ton rekolteden söz ediliyor. Bu mümkün değil. Bizim tahminimiz 120-130 bin ton ancak olur. Başından beri bağları geziyoruz. Hiç girilmeyen bağlar var. Yüzde 50 hatta yüzde 70-80 zarar görenler var. Bu nedenle üretim az ve fiyatlar kaliteye göre ve piyasaya göre yükselecek. Tariş’in açıkladığı da ön alım fiyatı. Şartlara göre yeniden belirlenecek.” İfadelerine yer vermişti.

Üzüm üreticilerine sevindirici haber TARİŞ’ten geldi: Kuru üzüm alım fiyatları arttı…

SEVİNDİREN HABER GELDİ 

Beklenen fiyat artışı gerçekleşti. TARİŞ 7 numaralı kuru üzümün alım fiyatını 45 TL’den 55 TL’ye arttırdı.

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, kuru üzüm fiyatlarında üreticiyi sevdirecek artışlar yaptıklarını açıkladı. Bu sene rekolte düşüklüğü yaşanan kuru üzümde 45 TL'den ilk alımı yapılan 7 numara üzümü önce 50 TL'den şimdi de 55 TL'den almaya başladıklarını açıklayan Türker, "Birliğimizce kalite bazında üzüm avans brüt alım fiyatları güncellenmiştir. Yeni alım fiyatları şu şekilde olmuştur; 7 numara 55 TL, 7 buçuk numara 57,50 TL, 8 numara 60 TL, 8 buçuk numara 62,50 TL, 9 numara 65 TL, 9 buçuk numara 67,50 TL, 10 numara 70 TL, bandırmasız 70 TL. Tüm ortaklarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...