Tgrt Haber

Üzümün tadı kaçtı! Üreticiden tepki.. Tarlada 10 TL markette  40 TL

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Ekim 2023 11:47 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 11:50
Üzümün tadı kaçtı! Üreticiden tepki.. Tarlada 10 TL markette  40 TL

Depremin vurduğu Hatay’da üzüm hasadı devam ediyor. Yaz aylarında yaşanan sıcak havadan dolayı hasat 3’te 1 oranında düştü. Üretici, markette tarla fiyatının 3-4 katına çıkan fiyatlar karşısında tepkili.

Kuvvetli bir antioksidan olan ve migrene iyi gelen üzüm, hazımsızlığı giderip, kolon ve meme kanserine karşı koruyuculuk sağlıyor. Göz sağlığını ve görme yeteneğini korumaya yardımcı olan, kolesterolu dengeleyen üzüm, böbrek bozukluklarını onarmaya yardımcı oluyor. Astıma karşı faydalı olması ve mikropları öldürmesiyle bilinen üzüm kabızlığı da gideriyor. Sağlıklı saçlar için gerekli olan vitamin ve mineralleri içeren meyvenin tarla fiyatı düştü.

Hatay'da üzüm hasadı devam ediyor ancak üretici fiyatlara tepkili.

TARLADA 10-13 LİRADAN ALICI BULUYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkım yaptığı Hatay​ Hassa’da üzüm hasadı başladı. Yaz aylarında 50 dereceyi bulan sıcak hava üzümde rekolteyi etkiledi. Birçok bölgede ürün yok denecek kadar az olurken, bazı bölgelerde de 3’te 1 oranında geriledi. Ağızlarda tat bırakan Hassa​ üzümü tarlada 10 ile 13 TL arasında alıcı buluyor.

“YEVMİYEMİZ AZ”

Tarım işçisi Hatun Aslan, işlerinin zor olduğuna dikkat çekerek, “İşimiz zor, kolay desek olmaz. Yevmiye, emeğimize göre az” dedi. Hasadın geçen yıllara oranla düşük olduğunu belirten Mehmet Güler, “Hasat geçen yıllara göre eksik ama fiyatlar iyi. 10 ile 12 TL arasında fiyatlar” ifadelerini kullandı.

Üzüm, tarlanın 3 katı fiyatına markette alıcı buluyor.

TARLADA 10 TL MARKETTE 30-40 TL

Tarla ve market reyonu arasındaki fiyat farkına tepki gösteren İsmet Teke, “Hassa bölgesinde Söğüt üzümü meşhurdur. Bu yıl sıcaktan dolayı verimler geçen yıla oranla 3’te 1 oranında. Ama fiyatlar tatmin edici. Bizi tedirgin eden; mazotun ve gübrenin yüksek olması. Fiyatlar; 12-13 TL arası. İşçilik çıktığında 10 TL. Üzümü burada 10 TL’ye veriyoruz, markette 30-40 TL. Üretici kesinlikle arabulucuya göre bir şey kazanmıyor. Halkımız istediği gibi üzüm tüketemiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...