Tgrt Haber

Valilikten açıklama geldi: Gaziantep'te ekmek bedava verilecek

09 Şubat 2023 14:28 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 14:35
Valilikten açıklama geldi: Gaziantep'te ekmek bedava verilecek

Kahramanmaraş’ta başlayarak 10 ili etkisi altına alan depremlerden sonra 14 bin 351 kişi yaşamını yitirdi. Depremin en çok etkilediği illerden biri Gaziantep oldu. Gaziantep Valiliği, kentteki bütün fırınlarda üretilen ekmeklerin vatandaşlara ücretsiz verileceğini bildirdi

Pazartesi günü gerçekleşen ve depremin ardından tüm ülkede yardım seferberliği başladı. Alınan son bilgilere göre depremde an itibarıyla 14 bin 351 kişi hayatını kayderken, 63 bin 794 kişi yaralandı. Depremlerden etkilenen illerden kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişinin tahliye edildi. Depremden en çok etkilenen illerden biri de  Gaziantep​ oldu. 

EKMEKLER ÜCRETSİZ VERİLECEK

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizdeki bütün fırınlarda üretilen ekmekler vatandaşlarımız tarafından ücretsiz olarak temin edilebilecektir. Fırınlardan alınan ekmeklerin ücretleri, AFAD​ Başkanlığı tarafından karşılanmaktadır." bilgisi paylaşıldı.

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet karataş15 Şubat 2023 22:41

Ben sosyal yardım alan dar gelirli yardıma muhtaç evi olmayan dört tane çocuk babası bir veliyim param olsaydı yardım yapacaktım borcum var ellerimi açtım yavrularımla birlikte devletime milletime dua ediyorum sürekli rabbim bütün müslümanları başta biz Türk milletini korusun rabbimiz canım türkiyemin yar ve yardımcısı olsun amin amin amin.

Sonraki Haber Yükleniyor...