Tgrt Haber

Vatandaş eczane eczane geziyor, ilaç yok! Döviz kuru ilaç sektörünü vurdu

04 Temmuz 2023 09:36 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 09:40
Vatandaş eczane eczane geziyor, ilaç yok! Döviz kuru ilaç sektörünü vurdu

Eczanelerde “ilaç yok” iddiası yeniden gündemde! Döviz kurundaki artış nedeniyle bazı ilaçlar bulanamıyor. Vatandaş reçetelerindeki ilaçları alabilmek için eczane eczane geziyor. Eczacılar sorunun çözümü için yeni bir kur ayarı bekliyor.

Döviz kuru ilaç​ tedarikinde sorunlara neden oluyor. Kur artışı eczaneleri etkilemeye devam ederken vatandaş hayati önem taşıyan bazı ilaçları erişimde sıkıntı yaşıyor.

NTV’nin haberine göre hastalar reçetelerindeki ilaçları alabilmek için eczaneleri gezmek durumunda kalıyor. Eczacılar, "ilaç yok" sorununun çözülmesi için fiyatlandırmada yeni bir kur ayarı bekliyor.

İLAÇTA FARK GİTGİDE AÇILIYOR

Kurdaki güncelleme şubat ayında yapılırken dolar ve euronun tırmanışı yukarı doğru sürüyor. İlaç için döviz kuru 10,76 iken günlük kur ile farkı da her geçen gün açılmaya devam ediyor.

Raflarda bulunamayan ilaçlar arasında çok sayıda kişinin rutin olarak kullandığı ilaçlar da mevcut.

ANTİBİYOTİKTE SORUN BÜYÜK

İstanbul Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tülü, antibiyotik​ grubunda sıkıntı olduğunu dile getirdi. Tülü, "Tansiyon ilaçları, göz damlaları ve bazı aneljezikler ciddi yoka girmeye başladı." dedi.

YENİ KUR AYARI BEKLENİYOR

Eczacılar, "ilaç yok" sorununun çözülmesi için fiyatlandırmada yeni bir kur ayarı bekliyor.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...