Tgrt Haber

Vergi kaydı silinmiş emekli esnafa 5 bin liralık ikramiye talebi!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 12:44 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 12:58
Vergi kaydı silinmiş emekli esnafa 5 bin liralık ikramiye talebi!

Çalışmayan emeklilerin hesaplarına 5 bin liralık ikramiye kasım ayının farklı günlerinde yattı. Ancak ÇKS ve çalışmamasına rağmen çeşitli meslek odalarına kayıtlı emekli esnaf bu haktan yararlanamadı. TESK’ten vergi kaydı silinmiş esnaf için 5 bin liralık ikramiye talebi geldi.

Emeklilere bir defaya mahsus yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemesinin tarihleri belli oldu. Çalışmayan emeklilerin dahil edildiği ikramiye ödemesi vergi kaydını sildirmiş ancak halen oda kaydı bulunan ve mesleğini aktif olarak yapmayan emekli esnafa yapılmadı. SGK, Kasım ayının 15'inden önce 12,2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme yaptı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İKRAMİYEDE AYRIM YAPILMAMALI

Palandöken, 5 bin lira ikramiyeden vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da faydalandırılmasını istedi.  Emekli esnaf ve sanatkarların taleplerine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: "Vergi kaydını sildirmiş ancak halen oda kaydı bulunan ve mesleğini aktif olarak yapmayan emekli esnaf ve sanatkarlarımız da bu haktan mutlaka yararlandırılmalıdır. 

Üyelerimiz en fazla primi cebinden ödeyerek emekli olan ve en düşük emekli aylığını alan bir kesim. SSK'lı çalışanlar en fazla 7 bin 200 günde emekli olurken bizim üyelerimiz günde 16-18 saat çalışarak hem de cebinden primini ödeyerek 9 bin günde emekli oluyor. Bu şartlarda ilk olarak bu ikramiye hiçbir ayrım yapılmadan esnaf ve sanatkarlara verilmelidir."

Vergi kaydı silinmiş emekli esnafa 5 bin liralık ikramiye talebi!

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE ÖDEMELER SÜRÜYOR

Geçtiğimiz haftalarda emeklilere yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödeme tarihleri belli oldu. Ödemelerin çalışmayan emeklilere 5 bin TL, dul ve yetimlere ise bu tutarın aylıktaki hissesine göre yapılacağı bildirildi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamlarına göre ödeme günleri değişiklik gösteriyor. SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17,18, 19 olanlar için 11 Kasım 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım, 23, 24, 25, 26 olanlara 13 Kasım olarak bildirildi.  Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ödeme günü ise 14 Kasım.

ÇKS KAYDI OLANLARDA YARARLAMADI

5 bin liralık ikramiyeden herhangi bir üretim faaliyeti olmamasına rağmen Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olanlar yararlanamadı. Emekli çiftçiler “"Biz yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hâlâ bunun sürdüğünü bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz" şeklinde açıklamalar yaptılar. Kapsam dışı bırakılan 1,5 milyona yakın kişi için harekete geçildi. Başkan Erdoğan, ilgili bakanlar ile problemin çözümü için konuşacağını, buna bakmalarını isteyeceğini söyledi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...