Tgrt Haber
BIST
8908.47
%0.4
(35.63)
Dolar
34.2906
%0.16
(₺0.05)
Euro
37.0922
%-0.36
(-₺0.13)
Sterlin
44.6008
%-0.04
(-₺0.02)
Altın
3142.624
%0.27
(₺8.37)
Bitcoin
$66800
%-0.08
Ethereum
$2456
%-0.78
AVAX
25.01
%-3.06
Ekonomi - Ekonomi
3 saat 55 dakika önce

Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantıları için gittiği ABD’de ülkenin Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü.
 - Asgari ücret zammını açıkladı
4 saat 2 dakika önce

Aralık yaklaştı, tablo netleşti! İktisatçı Mahfi Eğilmez asgari ücret zammını açıkladı

Asgari ücret zammına yönelik hesaplamalar gelmeye devam ediyor. İktisatçı Mahfi Eğilmez ocak 2025 asgari ücret zammını hesapladı. “Satın alma gücü 2024’ün de gerisine düşecek” diyen Eğilmez, 2025’te yüzde 25 enflasyonun mümkün olmadığını açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 36 dakika önce

Safran hasadı başladı! Dünyanın en pahalı baharatına yoğun ilgi

Dünyanın en pahalı baharatı safran Türkiye’de Karabük’te yetiştiriliyor. Zorlu bir üretim aşamasından geçen safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya kadar yükseliyor. Lokum ve kolonyalarda da kullanılan safranın hasat işlemleri büyük ilgi görüyor.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 36 dakika önce

Fırtınalı ABD Seçimi'ne iki hafta kala altın fiyatından 35. rekor! Uzun vadeli itici güçler yerinde kaldı

Altın fiyatı bu hafta rekor seviyeye ulaştı, analistler şimdiye kadar nasıl yol kat ettiklerini anlatırken, yatırımcılar da daha ne kadar yükselebileceklerini merak ediyor. Birçok analist, altının bir yıl içinde ons başına 3000 dolara ulaşabileceği yönünde tahminlerde bulunuyor. Altında son 45 yılın en güçlü performansının yaşanması beklentilerin gerçekleşme olasılığını artırdı.
Ekonomi - Ekonomi
5 saat 13 dakika önce

Milyonlarca üreticiyi ilgilendiriyor! Marmarabirlik ürün alım fiyatlarını duyurdu

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), ürün alım fiyatlarını açıkladı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, tarihi bir rekolte artışının yaşandığı sezonda, üretici ortakları piyasa koşullarından korumak için geçen yılın fiyatlarını avans fiyat olarak belirlediklerini açıkladı.
 - Emekli, memur maaşı ve asgari ücret zammı
5 saat 16 dakika önce

Emekli, memur maaşı ve asgari ücret zammı için son sözü söyledi! "Beklenti içinde olmayın, hayal kırıklığı yaşayacaksınız"

Memur ve emekli maaşları ile asgari ücret 2025 yılının başında zamlanacak. Rakamlar için bekleyiş devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik açıklamalar geldi. Ocak ayı maaş zamlarını hesaplayan uzman, "Türkiye'de şimdi insanlar çok beklenti içindeler ama bir de bir umutsuzluk var" diyerek yeni yılda gelmesi muhtemel zam oranlarını paylaştı.
Ekonomi - Ekonomi
6 saat 35 dakika önce

ABD seçimleri öncesi kripto piyasası ısınıyor

ABD seçimleri yaklaşırken kripto para politikaları gündemin odağına yerleşti. Bir zamanlar sadece teknoloji meraklılarının ilgisini çeken bu alan, şimdi her iki partinin de genç seçmenlere ulaşma çabasıyla ön plana çıkan bir konu oldu. Özellikle Web3 ve blok zinciri teknolojilerine ilgi duyan genç seçmen kitlesi, siyasi partiler için giderek daha önemli hale geliyor.
 - İşte enflasyonun tek hane olacağı tarih
8 saat 6 dakika önce

Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun uygulanan programa olumlu yanıt verdiğini ifade ederek tek haneli rakamlara ulaşacağı tarihi açıkladı.
 - Emeklilere 10 bin TL pazar desteği verilecek
8 saat 52 dakika önce

İBB emeklilere 10 bin TL pazar desteği verecek! Şartları belli oldu: Başvurular 30 Ekim'de başlıyor

Dar gelirli emekliler için için müjde geldi! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, emeklilere 10 bin TL pazar desteği verileceğini sosyal medya hesabından duyurdu. 10 bin TL pazar desteği başvuruları 30 Ekim'de başlıyor. İki eşit taksit şeklinde ödenecek pazar desteği ile 10 bin emekliye yardım edilerek toplam 100 milyon liralık destek sağlanacak.
 - En yüksek promosyon veren bankalar
9 saat 7 dakika önce

Bankalardan emekli promosyonu hamlesi geldi! İşte en yüksek emekli promosyonu veren bankalar...

Emekli promosyon kampanyaları için bankalar rekabet etmeye devam ediyor. Yeni emekli olacaklar ise en yüksek promosyon veren bankaları araştırıyor. Bankalar, promosyon rakamlarını tek tek açıkladı. İşte en yüksek emekli promosyonu veren bankalar...
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 35 dakika önce

Alibaba sonunda kabul etti:  433 milyon dolar ödeyecek

Çin’in dev e-ticaret platformu Alibaba, Amerika’da yatırımcıların açtığı tekelcilik davasını çözmek için 433,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. 
 - Zenginlik sözde mi, gerçekte mi?
9 saat 47 dakika önce

Trump’ın serveti: Zenginlik sözde mi, gerçekte mi?

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın serveti, yıllardır tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kendisini “gerçekten çok zengin” olarak tanımlayan Trump’ın ne kadar varlıklı olduğu, servetinin ne kadar değişken olduğu ve kamuoyuna açıkladığı miktarların doğruluğu sıklıkla sorgulanıyor.
 - Altın ve dolar için 29 Ekim uyarısı!
10 saat 10 dakika önce

İslam Memiş'ten altın ve dolar fiyatı için 29 Ekim uyarısı: Pazartesi ve salı harekete geçin! "Bu bant aralığında oyalanmayın"

Finans analisti İslam Memiş, altın ve döviz fiyatları için yatırımcıları uyardı. 29 Cumhuriyet Bayramı tatili öncesinde pozisyon alınması gereken seviyeleri paylaşan deneyimli uzman dolar, euro ve altın fiyatlarını değerlendirdi. Altın fiyatlarının Orta Doğu'daki gerilimin tırmanması ve ABD seçimlerindeki belirsizlikle yeni haftaya nasıl başlayacağını tahmin etti.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 6 dakika önce

ABD perakende devi Walmart Türkiye'ye açılıyor

ABD'li perakenden devi Walmart Türkiye'de ofis açacağını duyurdu. AmCham Türkiye Başkanı Turnaoğlu, "Walmart, Türkiye'den alımlara başlıyor. Mobilya bunlardan biri, dondurulmuş gıda bunlardan bir başkası. Şu anda 2-3 alanda Türkiye'yi bir tedarik merkezi olarak görüyorlar" dedi.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 2 dakika önce

Vergi zamlarına enflasyon freni! Bakanlık 2025 yılını pas geçebilir

Enflasyon hedeflerine ulaşmayı engelleyen zam kalemlerinden olan vergi artışları için Maliye Bakanlığı yeni bir formül üzerinde çalışıyor. Özellikle akaryakıt üzerindeki vergi artışlarının enflasyona etkileri hesaplanınca 2025 yılı için bazı zamların atlanması gündemde.
 - Döviz kurlarında hareketlilik!
13 saat 7 dakika önce

Dolar ve euro'da son durum! İşte 26 Ekim 2024 döviz kurları; dolar, euro ve sterlin fiyatı...

İç ve dış piyasayı etkileyen döviz kurundaki değişimler hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından anlık olarak takip ediliyor. Peki, dolar ve euro bugün kaç lira oldu? İşte 26 Ekim 2024 döviz kurları...
 - Altın fiyatlarında son durum!
13 saat 20 dakika önce

Altın fiyatlarında son durum! Gram altın, çeyrek altında hareketlilik sürüyor! İşte 26 Ekim 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları haftayı tarihi rekorlarla kapattı. Gram altın, çeyrek altın fırladı. İşte 26 Ekim 2024 altın fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
19 saat 52 dakika önce

Moody's duyurdu: Fransa'nın kredi notu negatife düştü!

Moody's Fransa'nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi. Fransa'nın kredi profiline yönelik risklerin siyasi ve kurumsal ortam nedeniyle arttığı ve bütçe yönetiminin daha önce değerlendirilenden daha zayıf olduğuna vurgu yapıldı.
 - 6 Şubat depremlerinde başlayan yasak son bulacak
25 Ekim 2024 - 17:52

Bakan Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldıracaklarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada BIST 50 için açığa satış yasağının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. 
Ekonomi - Ekonomi
25 Ekim 2024 - 17:12

Altın ve gümüşü olanlar dikkat! Son işlem gününde satış geldi

Altın ve gümüş fiyatları, haftanın son işlem günü ABD’deki işlemlerde kısmen gerilemiş durumda. Son dönemde yaşanan yükselişlerin ardından bazı yatırımcılar kar realizasyonuna gitmeyi tercih ediyor. Piyasadaki yükseliş eğilimi devam ederken, bu tür düzeltmelerin sağlıklı olduğu ve yatırımcılar için yeni alım fırsatları sunduğu düşünülüyor.
Sona Git